Chicago

Oproštajna večer s fra Jozom Grbešom

26. svibnja 2022. u 6:10

Potrebno za čitanje: 2 min

fra Antonio Musa

Vijesti

FOTO: Ante Starčević

U hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu u srijedu je održana oproštajna večer od fra Joze Grbeša, dosadašnjeg kustosa Hrvatske franjevačke kustodije u Americi i Kanadi koji je prije mjesec dana izabran za provincijala hercegovačkih franjevaca.

Chicago: fra Marko Puljić izabran za kustosa!

Na kapitulu Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji koji se održava u Chicagu od 23. do 26. svibnja 2022., izabrana je nova uprava Kustodije. Kustosom je imenovan fra Marko Puljić, a za savjetnike Kustodije izabrani su: fra Nikola Pašalić, fra Ivica Majstorović, fra Stipe Renić i fra Antonio Musa. Predsjedatelj kapitula, fra Jozo Grbeš, provincijalni ministar […]

Fra Jozo je u Chicagu služio 26 godina, najprije kao župni vikar u župi sv. Jeronima, zatim kao župnik, a posljednjih deset godina kao poglavar hrvatskih franjevaca u Sjevernoj Americi.

Stotine okupljenih hrvatskih katolika i tolikih fra Jozinih prijatelja okupili su se za ovu prigodu, ispunivši hrvatsku crkvu sv. Jeronima gdje je u 18 sati slavljena sveta misa zahvalnica.

Ante Starčević

Misu je predvodio provincijal fra Jozo, a u suslavlju su bili hrvatski franjevci iz Amerike i Kanade koji su ovih dana okupljeni na svom redovitom kapitulu u Chicagu predvođeni novoizabranim kustosom fra Markom Puljićem.

Nakon svete mise program je nastavljen u župnoj dvorani, uz hranu, piće i druženje. Fra Jozu su pozdravili: župnik fra Ivica Majstorović, kustos fra Marko Puljić, je generalna konzulica RH u Chicagu Sanja Laković, veleposlanik RH u SAD-u Pjer Šimunović te predstavnici grada Chicaga John Daley i Nicole Lee.

Fra Jozo Grbeš izabran za provincijala hercegovačkih franjevaca!

Na redovnom kapitulu koji se održava od 25. do 28. travnja 2022. u samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru, izabran je novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije. Voljom svoje redovničke subraće novi provincijal je fra Jozo Grbeš, dosadašnji kustos Hrvatske franjevačke Kustodije Svete Obitelji za Ameriku i Kanadu koja je dio […]

U slavlju i zajedništvu ostalo se do dugo u noć. Brojni prijatelji željeli su vidjeti i susresti fra Jozu, pozdraviti se s njim i zahvaliti mu za sve dobro što je učinio za hrvatsku katoličku zajednicu u Chicagu. Neka mu i ova nova služba bude od Boga blagoslovljena!

Ante Starčević
Ante Starčević