Hrvati u Salzburgu

Osnovali nogometnu momčad pa zatim otišli u crkvu

13. rujna 2023. u 7:23

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

Članovi i igrači novoosnovanog hrvatskog nogometnog kluba UFC Croatia Salzburg, predvođeni svojim predsjednikom Božom Tadićem i trenerom Tomislavom Kovačem, prisustvovali su nedjeljnoj svetoj misi u hrvatskoj crkvi u tom austrijskom gradu.

Hrvatima u Salzburgu predstavljene dvije zanimljive knjige

U dvorani Hrvatske katoličke župe blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu u petak su promovirane knjige „Kad dodirneš dno“ i „Mala Dolores“, autora Josipa Tripovića iz Herceg Novog. Program promocije vodila je nastavnica Mirjana Kukavica koja je sa svojim kolegama, nastavnicima Hrvatske dopunske škole u Salzburgu, Katom Jelušić i Ivanom Vincetićem, bila i organizator ove promocije. […]

Kako je ova momčad na samom početku svog djelovanja, želja im je bila Božjoj pomoći preporučiti svoja nastojanja i s blagoslovom krenuti prema uspjesima koji su zasigurno pred njima.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

Zanimljiv detalj, koji je i župnik fra Zlatko Špehar spomenuo u svom obraćanju igračima i vodstvu, jest činjenica da se u službenom grbu kluba nalazi silueta crkve sv. Andrije, čime su osnivači htjeli poručiti kako je crkva ne samo vjerski, već i društveni simbol prisutnosti hrvatske zajednice u Salzburgu.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg