Guayaquil

Otvoren Konzulat Republike Hrvatske koji pokriva cijelo područje Ekvadora

24. lipnja 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Čile

U Guayaquilu je otvoren Konzulat Republike Hrvatske na čelu s počasnim konzulom Diegom Vjekoslavom Miletićem. Riječ je o prvom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u Ekvadoru koje ima konzularnu nadležnost nad cijelim područjem Republike.

Otvoren Konzulat Republike Hrvatske u Magdeburgu

Nakon Mainza, Kölna, Passaua i Dresdena, prošli tjedan svečano je otvoren Konzulat Republike Hrvatske u Magdeburgu na čelu s počasnim konzulom Detlefom Prinzom. Ovaj peti konzulat u Saveznoj Republici Njemačkoj ima nadležnost nad pokrajinama Saska-Anhalt i Brandenburg. Na svečanosti otvorenja sudjelovao je i Reiner Haseloff, predsjednik pokrajinske vlade Savezne zemlje Saska-Anhalt. “Novom počasnom konzulu želimo […]

Otvorenje konzulata održano je u hotelu Sheraton, uz prisutnost brojnih uzvanika iz političkog i javnog života, među kojima je bio i veliki broj članova hrvatske zajednice, konzularnog zbora, predstavnika državne i lokalne uprave te gospodarskih i strukovnih udruženja iz grada Guayaquila.

Nerezidentna veleposlanica Mira Martinec otvorila je novo hrvatsko diplomatsko predstavništvo u Ekvadoru te predstavila imenovanog počasnog konzula Diega Vjekoslava Miletića koji dolazi iz poslovnog svijeta i čija je tvrtka Jadran, s više od 350-ero zaposlenika, jedna od vodećih tvrtki za izlov tunjevine u Ekvadoru.

Otvoren Konzulat Republike Hrvatske na sjeveru Čilea. Hrvati su ovdje iseljavali zbog proizvodnje salitre

Svečano je otvoren Konzulat Republike Hrvatske sa sjedištem u gradu Iquique na čelu s počasnim konzulom Hrvojem Bogdanom Ostojicem Pericem, koji već niz godina okuplja hrvatsku zajednicu i radi na očuvanju hrvatskog identiteta na sjeveru Čilea. Uz regiju Tarapacá, novootvoreno konzularno predstavništvo ostvaruje konzularnu nadležnost i nad regijom Arica y Parinacota. Uz prisutnost veleposlanice Mire […]

Tijekom svečanosti otvorenja govorili su: Luis Aviles Uscocovich u ime Udruženja Hrvata u Ekvadoru i José Brito u ime Konzularnog zbora.