I ti si dio te priče!

Otvoren kreativni natječaj za učenike hrvatske nastave u Njemačkoj

17. siječnja 2022. u 2:26

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook

Hrvatska nastava u Baden-Württembergu postoji već 30 godina! To je 30 godina učenja hrvatskoga jezika, povijesti i kulture, 30 godina pjesme, plesa, igre, upoznavanja i druženja, nastupa, izleta i zabave, 30 godina zajedništva!

Obavijest za Hrvate u Njemačkoj: Pokrenite hrvatsku nastavu u svome mjestu stanovanja!

Želite li upisati svoje dijete na hrvatsku nastavu, ali u vašem mjestu ili u bližoj okolici ne postoji mogućnost pohađanja hrvatske nastave? Možete kontaktirati susjede, poznanike i prijatelje koji su također zainteresirani za upis djeteta na nastavu hrvatskoga jezika i kulture. Za otvaranje novog nastavnog mjesta dovoljno je 15 kandidata od predškolske dobi pa sve […]

“I ti si dio te priče! Pomoću svoga učitelja/ice na jednom od sljedećih sati pretoči svoje iskustvo s hrvatske nastave u crtež, skulpturu, razglednicu, plakat, strip… Predstavi svoje nastavno mjesto, učitelja/icu, nastavnu skupinu, anegdotu s nastave ili pak nastavnu temu koja te oduševila! Možda prvu riječ koju si naučio/la na hrvatskoj nastavi? U likovne radove možeš utkati i tekst na hrvatskome – mogućnosti su bezbrojne – pusti mašti na volju”, piše u obavijesti Hrvatske nastave u SR Njemačkoj – Koordinacija Stuttgart.

Najbolji radovi bit će predstavljeni na otvorenju izložbe 11. veljače u 17 sati u Centru hrvatske nastave. Deset najmaštovitijih bit će nagrađeno: devet po izboru stručne komisije i jedan po izboru publike!

Online tečaj hrvatskog jezika uspješno položio 21 polaznik

Hrvatski internetski tečaj HiT-1, online tečaj hrvatskoga kao inoga jezika koji je započeo 13. rujna, uspješno je završio u nedjelju 5. prosinca 2021. kada je proveden završni ispit. Ovaj jesenski semestar pohađao je 21 polaznik iz Argentine, Austrije, Belgije, Brazila, Čilea, Indonezije, Hrvatske, Sjeverne Irske, Kanade, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, a među njima je […]

“Veselimo se vašim idejama i jedva čekamo vidjeti vaše uratke”, navedeno je u obavijesti.