Pisani hrvatskim standardnim jezikom

Otvoren natječaj za literarne radove: Budi pisac, pjesnik budi

3. ožujka 2021. u 0:19

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Dječji i omladinski časopisi “Hrcko i Kužiš?!” raspisali su natječaj za literarne radove sa sloganom: “Budi pisac, pjesnik budi/Nek riječi polete iz grudi, u sebi maštu probudi!”

Stanford: Veliko priznanje za Hrvata, najcitiranijeg znanstvenika u Srbiji

Skupina istraživača sa Sveučilišta Stanford objavila je rang-listu najboljih svjetskih znanstvenika za 2019. godinu, među kojima je emeritus Ivan Gutman s Prirodno matematičkog fakulteta u Kragujevcu najbolje rangiran od svojih 48 kolega iz Srbije. Metodologija rangiranja bila je zasnovana na većem broju kriterija: najznačajniji broj samostalnih znanstvenih radova, broj radova u kojima je znanstvenik prvi […]

Radovi (pjesma, proza u obliku kratke priče) mogu biti pisani hrvatskim standardnim jezikom te mjesnim hrvatskim govorima (bunjevačka i šokačka ikavica).

Pjesme ili priče šalju se na e-mail adresu: hrcko@hrvatskarijec.rs ili kuzis07@gmail.com. Prvi rok za slanje je kraj školske godine, a drugi do 20. rujna 2021. godine.

Autori najboljih radova bit će nagrađeni na Danima hrvatske knjige i riječi – danima Balinta Vujkova u listopadu.

Uz svoj(e) rad(ove) potrebno je poslati sljedeće podatke: ime i prezime, razred, naziv škole i mjesta, ime i prezime učitelja, nastavnika ili profesora (mentora).

Tri milijuna kuna hrvatskim udrugama u Srbiji

Hrvatsko nacionalno vijeće, uz potporu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i Osječko-baranjske županije, realiziralo je natječaj za sufinanciranje različitih programa i aktivnosti hrvatskih udruga na području Srbije koji je bio otvoren do 21. studenoga 2020. godine. Fond je iznosio tri milijuna kuna, a najviše po projektu dodijeljeno je 200 tisuća kuna. Spomenuti iznos dobilo je […]

Organizatori natječaja su: NIU Hrvatska riječ, Hrvatsko nacionalno vijeće, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatska čitaonica Subotica.