Rok: 3. prosinca 2021.

Otvoreno radno mjesto nastavnika hrvatskog jezika u Bruxellesu. Evo koji su uvjeti prijave

29. studenoga 2021. u 6:33

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je javni poziv nastavnicima hrvatskoga jezika srednjih škola u Republici Hrvatskoj za izbor nastavnika hrvatskoga jezika za rad u Europskoj školi u Bruxellesu.

Riječka umjetnica oslikala mural u Bruxellesu

Svestrana umjetnica Jadranka Lacković oslikala je svojim upečatljivim muralima veliki dio Rijeke. Njezina djela s potpisom ojoMAGico možemo naći i diljem Hrvatske, a sada je oslikala i fasadu jedne zgrade u glavnom belgijskom gradu. Upečatljiv mural s njezinim prepoznatljivim ribicama odsada uljepšava ulice Bruxellesa. Do suradnje je došlo posve neočekivano i ona se zamalo nije […]

Javni poziv objavljuje se za rad na devet godina, a iznimno do 12 godina sukladno propisima Europskih škola.

Nastavnik/ica će poučavati hrvatski jezik kao materinski jezik učenike na srednjoškolskoj razini, što uključuje i pripremu za maturu. Prava i obveze učitelja određuju se pravilima Europske škole. Za poučavanje hrvatskoga jezika potrebna je odgovarajuća razina i vrsta obrazovanja te iskustvo u radu s djecom srednjoškolske dobi. Potrebno je znanje francuskoga ili engleskoga jezika na razini C1.

Misija Europskih škola jest pružiti višejezično i multikulturno obrazovanje za djecu vrtićke dobi, učenike osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. One su ponajprije usmjerene na djecu osoblja europskih institucija. Primarna svrha Europskih škola je obrazovati djecu na njihovu materinskom jeziku te s obzirom na to u svakoj školi postoji nekoliko jezičnih sekcija u kojima se jedinstveni program provodi u dijelu jezika istog kurikuluma.

Zagrepčanka u Belgiji: Odlazak prije fakulteta lakše je podnijeti

Zagrepčanka Daria Pichler svoje mladenačke, pomalo buntovne snove, u borbi za oslobađanje od spona okoline koje su joj postale teret, već više od četrdeset godina ostvaruje u Belgiji. Gospođo Pichler, odmah nakon mature jedan posjet Belgiji postao je presudan za Vašu odluku o ostanku… Zapravo, imam u Belgiji rodbine koja je u ono vrijeme živjela […]

Kandidati koji se prijavljuju na Javni poziv moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

  • imati hrvatsko državljanstvo,
  • imati odgovarajuću vrstu i razinu obrazovanja za nastavnika hrvatskoga jezika u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi,
  • imati položen stručni ispit.

Poželjno je imati iskustvo u radu s djecom s posebnim potrebama, iskustvo u radu s dobno heterogenim skupinama te iskustvo u korištenju informacijske i komunikacijske tehnologije.

Obavijest o datumu testiranju znanja stranoga jezika bit će objavljena na internetskoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja najmanje pet dana prije održavanja testiranja, a poziv s točnim vremenom testiranja znanja jezika kandidati će dobiti na elektroničku adresu koju navedu u prijavi.

U Hrvatsku stigla vrijedna donacija električnih bolesničkih kreveta i namještaja iz Belgije

U Hrvatsku je u petak stigao prvi od četiriju tegljača kojima se ovih dana u organizaciji Hrvatskog Caritasa, zalaganjem Ferdinanda Verdoncka i posredovanjem voditelja Katoličke misije u Bruxellesu fra Tomislava Anđića, iz nekoliko socijalno-zdravstvenih ustanova u Gentu korisnicima pomoći Caritasove mreže u Hrvatskoj doprema donacija bolničkih kreveta s ormarićima, stolicama i stolovima, javlja IKA. Donacija […]

Izabrani kandidat za vrijeme rada u Europskoj školi ostvarivat će prava iz radnoga odnosa u školi u kojoj ima zasnovan radni odnos na neodređeno puno radno vrijeme te će se nakon isteka rada u Europskoj školi vratiti na rad u školu u kojoj ima zasnovan radni odnos na neodređeno puno radno vrijeme, na iste poslove ili druge odgovarajuće poslove. Rad u Europskoj školi započinje u siječnju 2022. godine.

Više informacija potražite na ovoj poveznici…