Koncert

Ovako se slavi Bog i uljepšavaju slavlja hrvatske katoličke zajednice u Londonu

16. siječnja 2024. u 8:42

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija London

U crkvi Presvetoga Srca u Londonu upriličen je koncert Zbora Hrvatske katoličke misije London koji je vodila Terezija Štimec.

Hrvate u Londonu posjetio pater Ike Mandurić: Put do radosti, do ljubavi i sreće, vodi preko zahvalnosti za žrtvu

Dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu, Hrvatska katolička misija u Londonu obilježila je u nedjelju svetom misom koju je predvodio fra Ljubomir Šimunović, voditelj misije i delegat Hrvatske inozemne pastve za Zapadnu Europu u suslavlju s p. Ikom Mandurićem, DI. U prigodnoj propovijedi p. Ike je […]

Nedjeljni koncertni program činile su Gruberova Tiha noć, gospel pjesma On među nas je došao, Mozartova Ave Verum Corpus, Handelova Rejoice greatly, O daughter of Zion, duhovna popijevka na kajkavskome narječju iz 18. stoljeća, Duganova Zdrava Devica iz Citharae Octochordae, hrvatska inačica popularne pjesme You Raise Me Up te tradicionalna skladba iz Pavlinske pjesmarice Narodi nam se.

Hrvatska katolička misija London

U Zboru su pjevali Ninoslav Bosančić, Ana Ercegović, Nikolina Hrkać, Roman Kos, Gabriela Lučić, Antun Razum, Terezija Štimec, Zvjezdan Vojvodić i Karla Vuina. Solističke su izvedbe upriličili Nikolina (sopran), Gabriela (sopran) i Ninoslav (tenor). Instrumentalna pratnja bili su Zvjezdan (klavir), Terezija (klavir) i Roman (gitara), a umjetničko je vodstvo upriličila Terezija.

London: Hrvatska zajednica slavila misu za domovinu i oprostila se od svog veleposlanika

U crkvi Presvetoga Srca Isusova u Londonu misu za domovinu u nedjelju je predslavio fra Ljubomir Šimunović, voditelj Hrvatske katoličke misije London. Fra Ljubomir je u propovijedi istaknuo kako se ljubav prema domovinu pokazuje zahvalnošću… “Domovina je kupljena krvlju mučenika. I u našem naraštaju ima onih koji samozatajno kroz služenje daruju život domovini. Jezik pomaže […]

Fra Ljubomir Šimunović, voditelj Hrvatske katoličke misije London zahvalio je članovima Zbora ističući kako su oni mladi nadareni glazbenici, studenti i profesionalci, koji svojim umijećem te profesionalnom i ljudskom izvrsnošću slave Boga i uljepšavaju slavlja londonske hrvatske katoličke zajednice.