Ljepota slavlja

London: Hrvatska zajednica slavila misu za domovinu i oprostila se od svog veleposlanika

30. svibnja 2023. u 9:57

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija London

U crkvi Presvetoga Srca Isusova u Londonu misu za domovinu u nedjelju je predslavio fra Ljubomir Šimunović, voditelj Hrvatske katoličke misije London.

Ovi su događaji obilježili Hrvatsku katoličku misiju London u 2022. godini

U sjedištu Hrvatske katoličke misije u Londonu u petak je održana godišnja sjednica Povjerenstva misije kojom je predsjedao voditelj HKM-a London fra Ljubomir Šimunović, a sudjelovali su članovi vlč. dr. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu i Mišo Marlais, dipl. arh., predstavnik zajednice i tajnik Povjerenstva. Na sjednici je fra Ljubomir Šimunović […]

Fra Ljubomir je u propovijedi istaknuo kako se ljubav prema domovinu pokazuje zahvalnošću…

“Domovina je kupljena krvlju mučenika. I u našem naraštaju ima onih koji samozatajno kroz služenje daruju život domovini. Jezik pomaže u sporazumijevanju, ali i razumijevanju. Čuvati nam je materinji jezik jer onaj tko izgubi jezik gubi vezu sa svojom poviješću i identitetom. Razumjeti znači biti otvoren za zajedništvo. Gospodine Isuse, blagoslovi nas i našu domovinu plodovima i darovima svoga duha“, rekao je fra Ljubomir.

HKM London: Slavljena misa za domovinu i kraljicu Elizabetu II.

U crkvi Presvetog Srca Isusova u Londonu u nedjelju je slavljena misa za domovinu i kraljicu Elizabetu II. Voditelj Hrvatske katoličke misije London fra Ljubomir Šimunović u propovijedi je podsjetio kako su nam potrebni darovi mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjega… „Gospodine Isuse, blagoslovi našu domovinu i nas ljubavlju, mirom, radošću, strpljivošću […]

Lijepom našom pozdravljena je domovina, a prisutnima se nakon mise obratio hrvatski veleposlanik u Ujedinjenoj Kraljevini Igor Pokaz, koji je spomenuo postignuća Republike Hrvatske te na kraju svoga veleposlaničkog služenja zahvalio fra Ljubomiru i hrvatskoj katoličkoj zajednici na suradnji i zajedništvu.

Kao uspomenu na zajedničke londonske godine fra Ljubomir je veleposlaniku Pokazu darovao lik Gospe Walsinghamske, zahvalivši mu na uzornoj suradnji i pokazanoj ljubavi za hrvatsku katoličku zajednicu u Ujedinjenoj Kraljevini.

Naša dijaspora iz Londona molila 67. Krunicu Hrvata svega svijeta: Kod nas nitko ne dolazi slučajno na misu

Hrvatska katolička misija London u subotu je, predvođena svojim župnikom fra Ljubomirom Šimunovićem, molila 67. Krunicu Hrvata svega svijeta. Na molitvi su sudjelovali i župljani: Karolina Tomić, Ninoslav Bosančić, Karla Vuina te obitelji Herceg – Millington i Razum. Cijelu Krunicu možete pogledati u nastavku… O misiji Hrvatska katolička misija London 2019. godine proslavila je pola […]

Misi su prisustvovali: Franko Cetinić, predstavnik Ujedinjene Kraljevine u Savjetu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Zoran Dražić, predstavnik Hrvatske ratne mornarice u mornaričkom zapovjedništvu NATO saveza kapetan fregate.

Ljepoti slavlja pridonio je zbor mladih pod vodstvom Terezije Štimec.