Financijsko i pastoralno izvješće

Ovi su događaji obilježili Hrvatsku katoličku misiju London u 2022. godini

13. ožujka 2023. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM London

U sjedištu Hrvatske katoličke misije u Londonu u petak je održana godišnja sjednica Povjerenstva misije kojom je predsjedao voditelj HKM-a London fra Ljubomir Šimunović, a sudjelovali su članovi vlč. dr. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu i Mišo Marlais, dipl. arh., predstavnik zajednice i tajnik Povjerenstva.

Naša dijaspora iz Londona molila 67. Krunicu Hrvata svega svijeta: Kod nas nitko ne dolazi slučajno na misu

Hrvatska katolička misija London u subotu je, predvođena svojim župnikom fra Ljubomirom Šimunovićem, molila 67. Krunicu Hrvata svega svijeta. Na molitvi su sudjelovali i župljani: Karolina Tomić, Ninoslav Bosančić, Karla Vuina te obitelji Herceg – Millington i Razum. Cijelu Krunicu možete pogledati u nastavku… O misiji Hrvatska katolička misija London 2019. godine proslavila je pola […]

Na sjednici je fra Ljubomir Šimunović podnio financijsko i pastoralno izvješće o djelovanju misije u protekloj godini, istaknuvši najvažnije trenutke u životu ove dinamične zajednice vjernika, među kojima su bili voditeljeva srebrna misa, godišnji susret delegature Zapadna Europa, misa za domovinu i kraljicu, Hrvatski dan sjećanja na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu, izlazak 16. broja časopisa Most – The Bridge kao i tisak i predstavljanje svečane knjige „Pedeset godina Hrvatske katoličke misije u Londonu (1969. – 2019.).

Članovi Povjerenstva poslušali su ova izvješća te, dopunivši ih s nekoliko detalja, pozitivno ocijenili djelovanje voditelja misije, koji od protekle godine obnaša i službu delegata hrvatske inozemne pastve za pastoralno područje Zapadna Europa. Fra Ljubomir Šimunović pokriva Ujedinjenu Kraljevinu, Irsku, zemlje Beneluxa i Francusku, a po toj službi imenovan je i članom Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu.

HKM London: Naša zajednica uvijek je bila brojčano mala, ali je svakako dio Božjeg plana

Hrvatska katolička misija London 2019. godine proslavila je pola stoljeća organizirane pastoralne skrbi za Hrvate u Ujedinjenoj Kraljevini. Njezin voditelj reći će da je zajednica uvijek bila brojčano mala, ali da je svakako dio Božjeg plana… “HKM London nastoji biti sigurna luka u kojoj naši vjernici mogu pronaći zajedništvo, riječ Božju, ohrabrenje, oprost, prijateljstvo i […]

HKM London više od pola stoljeća pastoralno služi Hrvatima u Ujedinjenoj Kraljevini. Misija čuva i njeguje vezu s domovinom, hrvatski jezik, kulturu, identitet i običaje, nastojeći biti sigurna luka u kojoj vjernici mogu pronaći zajedništvo, riječ Božju, ohrabrenje, oprost, prijateljstvo i duh življenja autentičnoga katoličanstva.