dr. Atila Kos

Počasni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj donirao računala Osnovnoj školi Glina

8. studenoga 2022. u 9:05

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj

U osnovnoj školi u Glini održana je prigodna svečanost na kojoj su dr. Atila Kos, počasni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj i dr. Ivan Zemljak, predsjednik Hrvatske veterinarske komore darovali informatičku opremu za potrebe škole.

Hrvatsko-mađarska kuharica sa 365 recepata

U Centru za kulturnu, informativnu i izdavačku djelatnost “Croatica” u Budimpešti, predstavljena je dvojezična, hrvatsko-mađarska kuharica “Hrvatska kuhinja – Horvát konyha”, nastala temeljem sakupljačkog rada hrvatskog književnika i novinara iz Budimpešte Marka Dekića. Kuharica sadrži 365 recepata hrvatske kuhinje na hrvatskom i mađarskom jeziku te 105 ilustracija jela pripremljenih u školskim praktikumima Srednje strukovne škole […]

Preuzimajući donaciju, v.d. ravnatelja OŠ Glina Zoran Kirinčić istaknuo je kako je donacija računala iznimno važna budući je prije tri godine uvedena izborna nastava informatike od 1. do 4. razreda, a doniranim računalima omogućit će se svim učenicima škole što kvalitetnija nastava informatike.

Najveći doprinos ovoj donaciji dao je upravo počasni konzul Republike Hrvatske sa sjedištem u Velikoj Kaniži dr. Atila Kos koji se nakon razornog potresa u Glinu odmah aktivno uključio u pružanje potrebite pomoći, javilo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj.