Prinos darova

Početak vjeronaučne godine u Hrvatskoj katoličkoj župi München

11. listopada 2023. u 8:20

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa München

Početak vjeronaučne godine u Hrvatskoj katoličkoj župi München započeo je u subotu 7. listopada, misnim slavljem koje je u kapeli bl. Alojzija Stepinca predvodio fra Frano Milanović Litre.

Hrvati u Münchenu oprostili se od fra Ivana Vuletića koji se vraća u domovinu

Voditelj Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Münchenu izrazio je u nedjelju zahvalnost dosadašnjem župnom kapelanu fra Ivanu Vuletiću koji je tijekom večernje mise posljednji put slavio misu s tamošnjim vjernicima… „Od našeg fra Ivana oprostili smo se danas na svim našim nedjeljnim misama u župi München, a posebno na središnjoj misi u crkvi […]

Suslavili su fra Edvard Sokol i fra Slaven Čeko. Misno slavlje animirao je dječji zbor „Hrvatski slavuji“ pod vodstvom s. Nikoline Bilić, koja ih je pratila na klaviru.

Hrvatska katolička župa München

Fra Frano je u propovijedi govorio o važnosti Duha Svetoga u životu svakog vjernika. On je, kako je rekao, najbolji učitelj koji nas uvodi u misterij Boga i čovjeka, pa je stoga potaknuo djecu, roditelje i cijelu zajednicu da ovu školsku i vjeronaučnu godinu hodaju pod vodstvom Duha Svetoga.

Kod prinosa darova djeca su donijela atlas, bojice, suncokret, Bibliju, križ i druge predmete koji će im služiti u školi i na vjeronauku. Za svaki prineseni dar dali su svoje objašnjenje.

Hrvatski vjernici iz Münchena nosili zavjetnu svijeću tešku 70 kilograma

Hrvatska katolička župa München od svojih početaka organizira hodočašća Majci Božjoj u Bavarskoj i diljem svijeta. Posebno mjesto među njima pripada Lurdu na jugozapadu Francuske gdje se 1858. godine Majka Božja više puta ukazala 14-godišnjoj Bernardetti Soubirous. U Lurdu su se od Marijina ukazanja dogodila mnoga priznata čudesna ozdravljenja, a i danas se svakodnevno događaju […]

Po završetku mise svi su ponijeli upisnice za vjeronauk i župni listić, čija je naslovnica ujedno bila izložena na stalku pokraj oltara.