Antofagasta

Pogledajte kako je predsjednik Milanović s Hrvatima u Čileu slavio pobjedu Hrvatske

9. prosinca 2022. u 19:53

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook

Službeni posjet Republici Čileu predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović započeo je danas u Antofagasti, gradu i istoimenoj regiji Čilea, gdje je s tamošnjim Hrvatima pratio četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva u kojoj je Hrvatska svladala Brazil.

Predsjednik Milanović odlikovao hrvatske diplomate: Jednom kada odeš, otpadnik si, gotovo

Povelju Republike Hrvatske predsjednik Zoran Milanović danas je uručio Hrvatskom diplomatskom klubu. Udruzi hrvatskih diplomata priznanje je dodijeljeno za izniman i dugogodišnji doprinos u promicanju hrvatske diplomacije, proučavanju međunarodnih odnosa i vanjske politike Republike Hrvatske, javlja Ured predsjednika. “I drago mi je da se toliko ljudi, nakon toliko godina drži zajedno. To čak nisam ni […]

Prije toga Milanović se sastao s Karen Behrens, izaslanicom Predsjednika Republike Čilea u Regiji Antofagasta, pri čemu je Behrens istaknula veliki doprinos Hrvata za razvoj ove regije kako u prošlosti, tako i danas.

predsjednik.hr

Dodala je da Hrvati, odnosno njihovi potomci, imaju veliki ugled i utjecaj. Procjena je kako potomci Hrvata čine oko četvrtine stanovnika Antofagaste. Isto tako, Behrens i Milanović razgovarali su o funkcioniranju regionalne i lokalne vlasti u Antofagasti.

Na današnjem sastanku uz izaslanicu Karen Behrens sudjelovali su regionalni predstavnici državnih ministarstava; Glavnog tajništva Vlade, ministarstva pravosuđa, ministarstva rudarstva, ministarstva stanovanja, ministarstva prometa i ministarstva energetike.

predsjednik.hr

Uz predsjednika Milanovića na sastanku su bili: Orsat Miljenić, predstojnik Ureda predsjednika Republike, Neven Pelicarić, savjetnik predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku, Natalija Martinčević, zastupnica Hrvatskoga sabora i voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Čile te Mira Martinec, veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Čile.

Predsjednik Milanović s Hrvatima u New Yorku: Ja vam neću reći da su vam vrata uvijek otvorena jer to je vaša kuća kao što je i moja

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će na 76. Općoj skupštini Ujedinjenih naroda. Po dolasku u New York komentirao je teme koje će dominirati na zasjedanju Opće skupštine. Boravak u New Yorku Milanović je započeo posjetom Centru sv. Nikole Tavelića u sklopu Župe sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela i susretom s predstavnicima hrvatske […]

Nakon sastanka predsjednik Milanović veselio se pobjedi Hrvatske nogometne reprezentacije…

“Velika pobjeda Hrvatske! S ovakvom igrom Hrvatska može do kraja! Bravo Vatreni”, napisao je Milanović na svom Facebooku.

Facebook
Facebook