FOTOGALERIJA

Pogledajte tradicionalnu procesiju Hrvata kroz središte Frankfurta

13. travnja 2023. u 9:38

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Hrvatska katolička župa Frankfurt ove godine proslavila je Uskrs kao što je to činila i u prijašnjem razdoblju. Sa svečanim misnim slavljem na Cvjetnicu tamošnji Hrvati ušli su u Veliki tjedan.

Najstarija hrvatska inozemna katolička misija započela pripreme za svoj 75. rođendan

Svetkovina Uskrsa u prigodi 75. obljetnice postojanja Hrvatske katoličke župe München svečano je proslavljena u nedjelju u toj najstarijoj i najmnogoljudnijoj hrvatskoj inozemnoj katoličkoj župi Europe. Na Uskrs je proslavljeno devet misa na hrvatskom jeziku u Münchenu i okolici. Središnje misno slavlje u crkvi St. Michael predvodio je župnik fra Petar Klapež uz asistenciju đakona […]

Hrvatska zajednica sudjelovala je na Veliki četvrtak u obredu u Katedrali sv. Bartolomeja zajedno s njemačkim vjernicima. Nakon toga kapelan fra Ante Bilokapić predvodio je misu večere Gospodnje i Getsemansku uru pred Presvetim oltarskim sakramentom u crkvi sv. Ante. Uslijedilo je cjelonoćno bdjenje po skupinama pa su tako molitvom i pjesmom sudjelovali pojedini članovi mješovitog zbora, župno vijeće, treći franjevački red i mladi.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

Na Veliki petak Hrvati su održali tradicionalnu procesiju kroz središte Frankfurta koju su vodili župnik fra Petar Komljenović i kapelani fra Kristijan Šilić i fra Ante Bilokapić. Unatoč hladnoći i povremenoj kiši veliki broj vjernika sudjelovao je moleći i pjevajući. Nakon procesije obred Velikog petka održan je u katedrali.

Predavanje u Frankfurtu: Put sreće je dijeljenje ljubavi

U Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt u subotu je organizirana tribina za odrasle na temu: „Strah – što ugrožava našu slobodu?“ Gost predavač bila je dr. med. Asja Palinić Cvitanović iz Metkovića koja je ujedno održala dio predavanja na dvodnevnom zaručničkom tečaju. Predavačica Cvitanović u svojoj je dugogodišnjoj praksi kao liječnica najviše radila s djecom od […]

Na Veliku subotu župljani su imali mogućnost pristupiti misama u crkvi sv. Ante i u katedrali. Na Uskrs je svečana misa slavljena u katedrali u 12 sati, a predvodio ju je župnik fra Petar Komljenović. Slavlje je pjesmom uveličao mješoviti zbor “Mato Lešćan” pod vodstvom sestre Pavlimire Šimunović.

Hrvatska katolička župa Frankfurt
Hrvatska katolička župa Frankfurt
Hrvatska katolička župa Frankfurt