Zagreb

Posebnim potrebama i projektima Hrvata izvan RH dodijeljeno 5 milijuna kuna

28. svibnja 2022. u 11:10

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2022. godinu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore.

Evo kako možete do stipendije za učenje hrvatskog jezika u domovini!

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture, očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje te povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2022./2023. Mogu se prijaviti pripadnici hrvatskog naroda, njihovi […]

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i ugroženim pojedincima – povratnicima/useljenicima iz hrvatskog iseljeništva/dijaspore.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na 1. Javni poziv zaprimio je 573 prijave u kategorijama: neprofitne organizacije, fizičke osobe, ugroženi pojedinci – pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske te ugroženi pojedinci – povratnici/useljenici iz hrvatskog iseljeništva/dijaspore.

Za programe i projekte Hrvata u BiH osigurano 32,5 milijuna kuna

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa te projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu. Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe sa sjedištem u Bosni i Hercegovini te fizičke osobe sa sjedištem i prebivalištem u […]

Dodijeljena je 241 potpora. Odluka se nalazi na ovoj poveznici…