Hrvati u Švicarskoj

Povratak obitelji Solomun u domovinu: Drago mi što smo mogli doprinositi radu ove zajednice!

29. ožujka 2024. u 8:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Luzern

Supružnici Marinka i Slavko Solomun iz Luzerna u Švicarskoj, stekavši pravo na redovnu mirovinu odlučili su se vratiti u domovinu.

FOTOGALERIJA: Predstavljeni ovogodišnji prvopričesnici iz Luzerna

Hrvatska katolička misija Luzern na nedjeljnoj svetoj misi predstavila je ovogodišnje prvopričesnike. Djeca su u procesiji ušla s malim kućicama u ruci i molitvom da Isus svrati i kod njih, kao što je svratio kod Zakeja. To je inače i tema ovogodišnjeg prvopričesničkog slavlja koje će biti u nedjelju 5. svibnja. Svetu misu predslavio je […]

U misijskoj su dvorani nedavno organizirali zahvalno druženje na kojem su bili prisutni članovi njihove obitelji, rodbina, prijatelji i misijski suradnici.

Supružnici Solomun bili su vrlo aktivni u misijskoj i hrvatskoj zajednici – članovi vijeća i zbora, zajednice žena, a pomagali su i folklorašima i motoristima. Bili su spremni pomoći i kada god se organizirao bilo kakav skup hrvatskih vjernika i pripadnika našega naroda.

U ime Hrvatske katoličke misije Luzern riječi zahvale uputio je fra Branko Radoš, a prigodan dar predao im je predsjednik vijeća Pavo Nevistić. U ime zbora zahvalila je s. Ana Marija, u ime nogometaša misije Ivica Cikoja, a u ime zajednice žena Natalija Cikoja.

HKM Luzern

Slavko je zahvalio svima koji su njemu i njegovoj obitelji bili od pomoći. Istaknuo je da mu je drago što su mogli doprinositi radu ove misijske zajednice.

Marinka i Slavko vraćaju se u Šmriku pokraj Rijeke i pozivaju u svoj dom sve koji usput prolaze.

Bračni jubileji u hrvatskoj katoličkoj misiji Luzern

Hrvatska katolička misija Luzern svake godine posebno se moli za sve obitelji u svojoj zajednici. Tako je bilo i ovog studenog… “Zahvalili smo Bogu za sve dobro u našim obiteljima. Molili smo oproštenje za sve čime smo povrijedili Božju i ljubav naših najbližih”, javili su iz ove hrvatske misije u Švicarskoj. Vezano uz evanđelje o […]

“Želimo im zdravlje i Božji blagoslov. Kako im djeca ostaju živjeti u Švicarskoj radujemo se svakom novom susretu s njima”, napisali su iz Hrvatske katoličke misije Luzern.