HKM Dublin

Poziv Hrvatima u Irskoj: Traže se ministranti, pjevači, čitači, predmolitelji krunice i sakupljači milostinje

22. kolovoza 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

“Preuzmimo malo odgovornosti u životu naših zajednica. Pronađimo svoje mjesto među ministrantima, pjevačima, čitačima, predmoliteljima krunice i sakupljačima milostinje”, ovako glasi poruka Hrvatima u Irskoj, koju potpisuje vlč. Josip Levaković, voditelj Hrvatske katoličke misije Dublin.

Hrvati iz Dublina i Corka hodočastili u svetište Knock

Hrvatska katolička misija Dublin u subotu je treći put hodočastila Nebeskoj Majci u međunarodno marijansko i euharistijsko svetište Naše Gospe od Knocka – Kraljice Irske. “Svibanj je mjesec, polako se bliži kraj pastoralne – školske i vjeronaučne godine, pa i mi onda pođemo zahvaljivati za onim što je za nama i moliti za onim što […]

Levaković napominje da u Dublinu, Corku i Letterkennyju već postoje grupe vrlo vrijednih poslužitelja oltara – ministranata – koji sudjeluju na svakoj svetoj misi.

A ovaj poziv ne poznaje godine, mogu se pridružiti i djeca i odrasli!

“Raspršenost naše zajednice ne dopušta nam da o ovoj službi, kao i o mnogim drugim službama, uživo redovito razgovaram s roditeljima i djecom. No, ne smijemo dopustiti da u našoj zajednici nestane ministranata ili da svećenik i zajednica ovise samo o nekoliko djece/mladih/odraslih vjernika”, zaključuje Levaković.

Dublin: Održan prvi ovogodišnji katehetski susret za sve predškolce i osnovnoškolce

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Dublin na svetkovinu sv. Josipa održan je prvi ovogodišnji katehetski susret za sve predškolce i osnovnoškolce. Susret je započeo u crkvi ispred kipova sv. Patrika i sv. Josipa… “Ukratko smo upoznali svece, nekoliko zanimljivosti iz njihova života, te smo molili molitvu sv. Josipu. Otišli smo i do oltara, svetohraništa, naučili kako […]

Ako želite sudjelovati u radu Hrvatske katoličke misije Dublin, prijavite se putem ove poveznice…