Najavljujemo

Poziv Hrvatima u Rimu na promociju knjige mons. Jurja Batelje

10. travnja 2024. u 8:06

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

U prostorima Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu u četvrtak 18. travnja u 19.30 sati bit će predstavljena knjiga mons. Jurja Batelje „MAMMA SCHIAVONA ovvero LA MADONNA CROATA“.

U hrvatskoj crkvi u Rimu održan zanimljiv korizmeni koncert

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u subotu je održan korizmeni koncert pod nazivom „Križu Svetom“ Hrvatske kulturno umjetničke udruge Sveti Martin iz istoimenog mjesta. Koncert je osmislio i njime dirigirao 27-godišnji Dominik Padarić, voditelj zbora i predsjednik Udruge, inače student Kraljevne glazbene akademije u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ulogu moderatora preuzela je Anđelka Klemenčić. Idejno, […]

Autor mons. dr. Juraj Batelja, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, nastoji u knjižici odgonetnuti pitanje porijekla Gospine slike u Svetištu Montevergine, najpoznatijem marijanskom svetištu talijanske pokrajine Kampanije.

Riječ je o crkvi koja je dio benediktinske opatije osnovane 1119. godine i u kojoj se nalazi velika oltarna Gospina slika (ikona) iz 14. stoljeća poznata pod nazivom Madonna di Montevergine ili Mamma Schiavona.

Hrvatski svećenici studiraju na devet crkvenih (sve)učilišta u Rimu. Evo i drugih podataka

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić kao predsjednik Biskupskoga povjerenstva za Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu obavio je redovitu godišnju vizitaciju Zavoda. Nadbiskup se susreo i obavio pojedinačne razgovore s upravom Zavoda, svećenicima pitomcima Zavoda, časnim sestrama i djelatnicima te obišao zavodsku imovinu. Uoči vizitacije održana je redovita godišnja sjednica Nadzornog odbora […]

Iz Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu pozivaju sve Hrvate koji mogu, da se odazovu promociji.