Zagreb

Poziv svim klapama u iseljeništvu: Predstavite se i upoznajte Lijepu Našu

15. ožujka 2023. u 15:33

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Nekategorizirano

FOTO: Hrvatska matica iseljenika

Hrvatska matica iseljenika odlučila je okupiti hrvatske klape iz cijelog svijeta te im pružiti mogućnost da se predstave tijekom boravka u Hrvatskoj i upoznaju njezine ljepote.

Hrvatska klapa iz Švicarske slavi 35. rođendan

Klapa “Chorus Croaticus“ slavi 35 godina postojanja. Tu svoju veliku obljetnicu proslavit će koncertom u Urtenen-Schönbühlu pokraj Berna u Švicarskoj. Događaj će se održati 29. listopada 2022. u 18 sati u Zentrumssaali na adresi Zentrumsplatz 8. Ulaz je slobodan. Uz samu klapu nastupit će soprani Sandra Bagarić i Nikolina Pinko, prof. Darko Domitrović na klaviru, […]

Prvi susret klapa iz hrvatskog iseljeništva održan je prije 12 godina i postigao je veliki uspjeh.

Nova Večer klapa iz hrvatskog iseljeništva u domovini najavljena je za 11. lipnja u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

“Detaljan program razradit ćemo temeljem prijavljenih klapa te dogovora i usuglašavanja oko programa koji će se izvesti”, javili su iz službe odnosa s javnošću Hrvatske matice iseljenika.

Kćeri Hrvatske organizirale klapski spektakl u Stuttgartu

Teško se dosjetiti superlativa kojim bi se najbolje opisala „Klapska noć“ u organizaciji ženske klape „Filiae Croatiae“ iz Stuttgarta koja se povodom 12. obljetnice njezina postojanja održala u prekrasnom prostoru zemaljskog muzeja Württemberga. Veličanstveno, nezaboravno, spektakularno, velebno, čarobno… Svi ti epiteti pogađaju „u sridu“ i dostojno rezimiraju besprijekorno organiziranu priredbu sve popularnijeg glazbenog sastava koji […]

Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail adresu ivana@matis.hr, a sve dodatne informacije pratite na portalu Dijaspora.hr.