Chorus Croaticus

Hrvatska klapa iz Švicarske slavi 35. rođendan

14. listopada 2022. u 9:10

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Chorus Croaticus

Klapa “Chorus Croaticus“ slavi 35 godina postojanja. Tu svoju veliku obljetnicu proslavit će koncertom u Urtenen-Schönbühlu pokraj Berna u Švicarskoj. Događaj će se održati 29. listopada 2022. u 18 sati u Zentrumssaali na adresi Zentrumsplatz 8. Ulaz je slobodan.

Hrvatska katolička misija Bern na proslavi svog 49. rođendana skupila sredstva za časne sestre u Argentini

Hrvatska katolička misija Bern, koja je službeno osnovana 18. veljače 1973., u nedjelju je obilježila 49. obljetnicu djelovanja. Proslava se već tradicionalno održava svake druge nedjelje u rujnu. Misno slavlje predvodio je fra Jozo Grbeš, provincijal hercegovačkih franjevaca, u koncelebraciji s misionarom fra Gojkom Zovkom. Svetoj misi prisustvovala je i časna sestra Edita Lukić koja […]

Uz samu klapu nastupit će soprani Sandra Bagarić i Nikolina Pinko, prof. Darko Domitrović na klaviru, Belper Chor i dirigent prof. Mathias Behrends, Jodlerfründe Aaretal i dirigent H.-P. Banga, Alphorn duo, Tina Moštak i Valentino Kobau na gitarama.

Na misama u nedjelju 30. listopada u 12 sati u Kirche Bethlehemu te u St. Marien Kirche u 14.30 sati nastupit će Chorus Croaticus sa Sandrom Bagarić i prof. Darkom Domitrovićem na klaviru.

Rezervacije su obvezne, a mogu se obaviti telefonom na broj 076 521 78 91 ili e-mailom na adresu: info@choruscroaticus.ch.

Hrvati iz Berna žele promovirati ulaganja u Lijepu Našu. Okupili su bankare, inženjere, menadžere…

Danas je u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bernu, na čelu s veleposlanicom Andreom Bekić, održana glavna skupština udruge Croatian-Swiss Young Professionals Association (CSYPA). “Cilj novoosnovane nevladine organizacije je promicanje hrvatskog identiteta, kulturnih odnosa te sportskih i poslovnih poslova veza između Hrvatske i Švicarske”, piše u priopćenju. CSYPA okuplja mlade talente hrvatskog porijekla iz kulturnog, […]

Klapa je utemeljena 21. kolovoza 1987. godine u okrilju Hrvatske katoličke misije u Bernu s ciljem njegovanja i promicanja hrvatske glazbene baštine. Tvorac ansambla je Frane Vugdelija.