Susret hrvatske katoličke mladeži

Poznato mjesto održavanja sljedećeg Mladifesta!

24. travnja 2022. u 19:57

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Croatian Catholic Youth - Chicago/Facebook

Sljedeći Mladifest – Susret hrvatske katoličke mladeži Amerike i Kanade održat će se u hrvatskoj župi sv. Ante u Los Angelesu, objavljeno je danas na službenim stranicama Hrvatske katoličke mladeži Sjeverne Amerike.

U jednoj od najstarijih i najbrojnijih hrvatskih iseljeničkih zajednica u SAD-u održan osmi Mladifest

Osmi Mladifest – Susret hrvatske katoličke mladeži Amerike i Kanade – održan je prošloga vikenda u Chicagu. Domaćin susretu koji se odvijao pod geslom “Gospodine, svi te traže” (Mk 1, 37) bila je hrvatska župa sv. Jeronima, jedna od najstarijih i najbrojnijih hrvatskih iseljeničkih zajednica u Sjedinjem Američkim Državama. Mladifest Chicago trebao je originalno biti […]

Nakon što je protekli Mladifest održan u hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu, ovaj godišnji susret seli na zapadnu obalu američkog kontinenta, u staru hrvatsku iseljeničku zajednicu na obalama Pacifika.

Croatian Catholic Youth – Chicago/Facebook

Mladifest je započeo godine 2013. na hrvatskom franjevačkom središtu Kraljica Mira na Norvalu kod Toronta gdje je održan tri puta. Nakon toga sljedeće hrvatske župe bile su domaćini susreta: župa Srca Isusova u Milwaukeeju, župa Bezgrješnog Srca Marijina u Vancouveru, župa hrvatskih mučenika u Mississaugi, Hrvatska katolička misija sv. Nikole Tavelića u Montrealu te već spomenuta župa sv. Jeronima u Chicagu.

“Radujemo se sljedećem susretu u Los Angelesu i molimo Boga da nas po zagovoru hrvatskih svetaca i blaženika blagoslovi u našem nastojanju življenja vjera naših očeva i majki”, poručuju iz Hrvatske katoličke mladeži Sjeverne Amerike.