Duhovni koncert

Projekt Lazarus uskoro u crkvi svetog Pavla u Münchenu

15. listopada 2021. u 16:37

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Profesionalni hrvatski ansambl „Projekt Lazarus“ održat će duhovni koncert u subotu 30. listopada u 19 sati, u crkvi svetog Pavla u Münchenu.

Peti hrvatski iseljenički kongres nagodinu u Mostaru: Već nam je stiglo 80 prijava

Nastavno na tradiciju iseljeničkih kongresa čiji je cilj istraživanje iseljeničkih iskustva i odnosa s Hrvatskom te jačanje veza iseljeništva i domovine, Peti hrvatski iseljenički kongres posvećen je temi zajedništva. Nakon Zagreba, Šibenika, Osijeka i Marije Bistrice, ovaj jubilarni kongres bit će organiziran od 30. lipnja do srpnja 2022. u Mostaru, kako bi se ukazalo na […]

Iz Hrvatske katoličke župe München ističu kako je Projekt Lazarus na hrvatskog glazbenoj sceni od 2013. godine, iza čijeg se neobičnog imena krije glavni cilj djelovanja ovoga ansambla – revitalizacija hrvatske glazbene baštine. Lazarus je osnovan u okviru udruge Hrvatski glazbeni centar, a idejni je začetnik i osnivač ansambla bas Robert Palić, član Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Istraživanje, revitalizacija, promocija i prezentiranje hrvatske glazbene baštine primarni su ciljevi „Projekta Lazarus“ koji se realiziraju kroz dva osnovna procesa; istraživanjem nepoznate i neobrađene glazbene literature nastale u razdoblju od 16. do 18. stoljeća, uz suradnju sa stručnjacima za navedeno razdoblje, istovremeno modelirajući profesionalni ansambl neophodan za pripremu i izvođenje glazbenog materijala. Ansambl „Projekt Lazarus“ također je usmjeren na prezentiranje dijela koja se rijetko ili gotovo nikada ne izvode kao i onih za koja ne postoje audio niti video zapisi, javljaju iz HKŽ-a München.

Uz već spomenutog osnivača i voditelja Roberta Palića, umjetnički je voditelj ansambla dirigent Darijan Ivezić, umjetnička suradnica i producentica je pijanistica Martina Mičija Palić, a vanjski suradnik ansambla uvaženi je akademik i muzikolog Ennio Stipčević.

FOTOGALERIJA: Prvu svetu pričest primilo desetero Hrvata u Johannesburgu

Hrvatska katolička misija sv. Jeronima iz Johannesburga u Južnoafričkoj Republici javlja o proslavi prve svete pričesti 3. listopada. Slavlje s desetero prvopričesnika predvodio je voditelj misije fra Miron Sikirić, uz koncelebraciju tajnika vlč. Darija Paviše i u prisutnosti papinskoga nuncija u Južnoafričkoj Republici nadbiskupa mons. Petera Wellsa. Slavlje je glazbeno uljepšao Ante Cicvarić, hrvatski veleposlanik […]

Iz Hrvatske katoličke župe München pozivaju sve vjernike na ovaj duhovni koncert, na koji je ulaz slobodan.