Južnoafrička Republika

FOTOGALERIJA: Prvu svetu pričest primilo desetero Hrvata u Johannesburgu

15. listopada 2021. u 16:23

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija sv. Jeronima, Johannesburg

Hrvatska katolička misija sv. Jeronima iz Johannesburga u Južnoafričkoj Republici javlja o proslavi prve svete pričesti 3. listopada.

Prva sveta pričest u najvećoj hrvatskoj župi izvan domovine

Prva sveta pričest u Hrvatskoj katoličkoj misiji München, našoj najvećoj župi izvan domovine, proslavljena je u crkvi sv. Pavla na Theresienwiese. Prva i druga skupina prvopričesnika svoje slavlje imala je u subotu 19. lipnja, a treća i četvrta tjedan dana poslije, javlja IKA. U sve četiri skupine stolu Gospodnjem pristupilo je 167 dječaka i djevojčica. […]

Slavlje s desetero prvopričesnika predvodio je voditelj misije fra Miron Sikirić, uz koncelebraciju tajnika vlč. Darija Paviše i u prisutnosti papinskoga nuncija u Južnoafričkoj Republici nadbiskupa mons. Petera Wellsa.

Slavlje je glazbeno uljepšao Ante Cicvarić, hrvatski veleposlanik u Južnoafričkoj Republici. Nakon zajedničkog fotografiranja, program je nastavljen uz ručak u crkvenoj dvorani.

Prva sveta pričest u Beču: Danas se jako veselim i imam razloga dosta jer u svoje srce primam Isusa, najdražeg Gosta

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč u nedjelju je 104-ero djece primilo prvu svetu pričest. Ovaj izvještaj započet ću riječima prve recitacije: “Danas se jako veselim i imam razloga dosta jer u svoje srce primam Isusa, najdražeg Gosta”. Prvopričesnici su u crkvi Am Hof bili podijeljeni u dvije skupine. Slavlje je predvodio fra Josip Koren, voditelj […]

Cijela misa bila je dostupna uživo putem YouTubea kako bi se omogućilo obitelji i prijateljima u domovini da budu dio slavlja.