Svečane svete mise

Proslava sv. Josipa u Freisingu i Innsbrucku

2. svibnja 2023. u 9:39

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Ingolstadt

Hrvatske katoličke misije i župe iz Bavarske spomendan sv. Josipa već tradicionalno koriste za susret malih Isusovih pomoćnika – ministranata.

HKM Ingolstadt: Svetu potvrdu primio 31 krizmanik

Svetu potvrdu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Ingolstadt u prošlu subotu primio je 31 krizmanik. U crkvi St. Martin u Mailingu okupila se župna zajednica sa svojim voditeljem don Matom Križić, krizmanicima, njihovim kumovima te s rodbinom i prijateljima. Glavni gost i djelitelj svete potvrde bio je mons. Bože Radoš, biskup Varaždinski… Biskup je u svojoj […]

Tako su se jučer u Hrvatskoj katoličkoj župi Freising okupili voditelji misija sa svojim ministrantima iz Münchena, Rosenheima, Augsburga, Nürnberga i drugih. Među njima je bio i don Mato Križić s dvije skupine ministranata iz Hrvatske katoličke misije Ingolstadt.

Ministrantski susret započeo je zajedničkom svetom misom u crkvi sv. Franje u Neufahrnu, filijali HKM-a Freising. Nakon zajedničkog ručka ministranti su nastavili svoje druženje na sportskim aktivnostima kao što su nogomet i graničar.

“Na kraju ovoga lijepog dana zahvalni smo Gospodinu za sve one koje se brinu da bi takvi susreti bili mogući, no možemo se i pohvaliti da su naši ministranti u sportskom smislu bili uspješni. Naši veliki osvojili su treće mjesto u nogometu, a mališani peto. Čestitamo svima koji su se pristojno i pošteno borili za ovaj sportski uspjeh. Zahvaljujemo svim roditeljima zato što su odvojili svoje slobodno vrijeme, vozili i pazili naše ministrante te im tako omogućili ovako lijepo druženje”, naglasili su iz HKM-a Ingolstadt.

Hrvatska katolička misija Innsbruck

Innsbruck

Dvodnevna proslava sv. Josipa Radnika, zaštitnika Hrvatske katoličke misije Innsbruck u Austriji, započela je svetom misom u subotu, koju je predslavio vlč. Vlatko Rosić, ravnatelj KŠC “Sv. Pavao” Zenica.

Uslijedio je koncert gostiju iz Zagreba, Akademskog zbora PALMA pod ravnanjem dirigenta Franje Klinara. Pratnja na orguljama bio je Danijel Čolak.

Svečana sveta misa proslave sv. Josipa Radnika uslijedila je u nedjelju u crkvi Petra Kanizija u Innsbrucku, a predslavio ju je mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije.

Posebna tri dana za Hrvate u Innsbrucku

Prvi put nakon više od 50 godina postojanja, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Innsbruck održana je duhovna obnova koju su predvodili vlč. Predrag Ivandić, župni vikar župe Eisenstadt i glazbenik (teolog) Alan Hržica uz pratnju svoga benda te članova Molitvene zajednice “Srce Isusovo”. Odlična organizacija župnika vlč. Damjana Solde i Stjepana Jurića, aktivnog laika i predsjednika […]

Svetu misu glazbeno su animirali gosti, zbor PALMA, u čijoj je pratnji bio pater Damir Kočiš, rektor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu.

Hrvatska katolička misija Innsbruck