FOTOGALERIJA

Proslava vazmenog trodnevlja u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč

11. travnja 2023. u 19:45

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Beč

Prvi dan vazmenog trodnevlja u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč proslavljen je svečano. Predsjedatelj obreda bio je fra Siniša Pucić koji djeluje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Linz, a uz njega su bili fra Vjekoslav Lazić, delegat Hrvatske inozemne pastve za Austriju, fra Ilija Mijatović i franjevci koji djeluju u HKM-u Beč.

Ovo je priča o Hrvatici iz Beča koja je osjetila klicu duhovnog poziva

U neposrednoj blizini Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke, s druge strane bistričke kalvarije, u podnožju 11. i 12. postaje Križnoga puta, nalazi se samostan klauzurnih sestara karmelićanki, Karmel Majke Božje Bistričke i blaženog Alojzija Stepinca. Tamo je 2015. godine otišla Ana Piplica, vjernica Hrvatske katoličke misije Beč i članica Frame. Odlučila je posvetiti svoj […]

Fra Siniša i fra Darko Grmača su dvanaestorici mladića oprali noge. Znak je to ljubavi, poniznosti i poštovanja u kojem se Crkva sjeća Isusova poziva na služenje i ljubav. Veliki dio vjernika ostao je bdjeti s Isusom, moliti i zahvaljivati, prisjećajući se Isusove molitve i bdjenja u Getsemanskom vrtu prije nego što su ga osudili na smrt.

Hrvatska katolička misija Beč

Bogoslužje Velikog petka sastoji od tri dijela: službe riječi, klanjanja križu i svete pričesti. Obrede je predvodio fra Darko Grmača, a nakon čitanja Muke uslijedila je propovijed. U trećem dijelu obreda vjernici su pristupili pričesti.

Na Veliku subota Marko Ćorić zapalio je oganj koji je fra Josip Koren blagoslovio i zapalio uskrsnu svijeću. Uslijedila je Služba riječi, nakon koje je fra Marko propovijedao. U trećem dijelu vazmenog bdjenja vjernici su obnovili krsni savez s Bogom odricanjem od zla i ispoviješću temeljnih istina naše vjere. U četvrtom završnom dijelu pristupili su svetoj pričesti, vrhuncu slavlja i zajedništva. Pred kraj svete mise bio je i blagoslov hrane koju su vjernici na Uskrs blagovali.

Duhovna obnova u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč: Posluživanje umjesto služenja

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč održana je duhovna obnova koju je vodio fra Dario Mican, franjevac na poslijediplomskom studiju u Münchenu. U propovijedi je na temelju Evanđelja predstavio lik Ivana Krstitelje kojega sam Isus opisuje ne kao proroka, nego više od proroka, “onoga koji pripravlja put Gospodinu i nitko nije među rođenima od žene veći […]

Pjevanje je sve dane animirala s. Ivana Džambas. Sestre Nikolina Pejić i Ivana Džambas okitile su Božji grob i ukrasile crkvu.

Hrvatska katolička misija Beč
Hrvatska katolička misija Beč

s. Dragana Tomić, Hrvatska katolička misija Beč