Njemačka

Provincijal Bosne Srebrene posjetio Hrvate u Geislingenu i Göppingenu

22. svibnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, u sklopu pastoralnog pohoda Hrvatskoj katoličkoj zajednici sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu i Hrvatskoj katoličkoj zajednici bl. Jakova Zadranina u Göppingenu, predvodio je u nedjelju na svetkovinu Duhova misna slavlje u obje zajednice.

Hrvati iz Geislingena proslavili blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića

Hrvatska katolička zajednica sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu proslavila je u nedjelju blagdan svoga nebeskog zaštitnika. Slavlju su se priključili i vjernici susjedne Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena. U ulaznoj procesiji vjernici su u pratnji ministranata u crkvu Svete Marije unijeli relikvijar sa svečevom relikvijom, koja je od prošle godine izložena […]

Mise je predslavio u suslavlju s domaćim župnikom fra Ivicom Jurišićem. U propovijedi je o. Dadić istaknuo važnost prisutnosti Duha Svetoga u životu vjernika, jer On daje snagu i ohrabrenje „da se ne stidimo reći koje su to kršćanske vrednote i zašto se mi u ovom svijetu u zalažemo. Navodno, u svijetu u kojem živimo postoje moderni stavovi, a ja vam kažem: da se Isus Krist utjelovio jučer, iste vrednote i sve ono što je naviještao bi ponovio, ne bi ništa od toga otklonio. Stao bi iza svega što je govorio, jer valjda je Bog znao da će doći i ovo vrijeme, da će ono nositi poteškoće, ali je računao da će biti nas koji ćemo biti sposobni stati iza tih vrednota“.

Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Tijekom mise u Geislingenu o. Dadić je krstio Liam Majer, treće dijete u obitelji Davida i Barbare Majer.

Hrvati iz Geislingena i Göppingena 46. put hodočastili u Deggingen

Vjernici Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena i Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena i ove su godine na Duhovski ponedjeljak, pod vodstvom svoga župnika fra Ivice Jurišića, hodočastili u marijansko svetište Ave Maria u Deggingen. Ovo je tradicionalno hodočašće, 46. po redu, a vjernici spomenutih zajednica redovito hodočaste od […]

Pohod o. Dadića prvi je takve vrste provincijala zajednicama u Geislingenu i Göppingenu koje su od 30. rujna 2012. povjerene pastoralnoj skrbi Franjevačkoj provinciji Bosne Srebrene i od početka ih vodi fra Ivica Jurišić.

Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen