Evo me!

Prva framaška primanja u HKM-u Würzburg

4. travnja 2022. u 10:10

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Würzburg

Nakon pola godine zajedničkog tjednog druženja, mladi vjernici Hrvatska katoličke misije Würzburg primljeni su u godinu pripreme za davanje prvih framaških obećanja.

Novi ministranti u Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg na Prvu i Drugu korizmenu nedjelju u službu ministranta primljeno je devetero dječaka i djevojčica. Priprema za primanje ministrantske službe počela je početkom došašća 2021. godine. Uz pratnju starijih ministranata i pod vodstvom župnika fra Ivana Penave, OFM Conv., novi ministranti upoznavali su sve aktivnosti vezane uz ministriranje i na […]

Tako je na kraju Pete korizmene nedjelje u crkvi sv. Josipa u njemačkom gradu Würzburgu, 13-ero mladića i djevojaka pred župnikom fra Ivanom Penavom izreklo svoju želju da u sljedećoj godini još više upoznaju život i primjer svetosti sv. Franje i sv. Klare, kako bi mogli još bolje razabrati svoj način kako slijediti našega spasitelja Isusa Krista.

Tijekom kratkog liturgijskog obreda župnik fra Ivan ih je prozvao te su dolazeći pred oltar izgovorili svoj: „Evo me!“ Nakon zajedničke izrečene primili su oko vrata blagoslovljeni znak Tau i Statute Hrvatskog nacionalnog bratstva Frame.

HKM Würzburg

Za ovaj događaj pripremali su se od rujna prošle godine od kada su na tjednim susretima u prostorijama misije kroz molitvu i zabavu, ali i slijedeći kateheze Hrvatskog nacionalnog vijeća Frame propitivali svoju vjeru te dublje upoznavali Evanđelje i pomalo ulazili u aktivnosti Franjevačke mladeži.

Hrvati u Würzburgu na molitvi za Vukovar i Škabrnju

Hrvati u njemačkom gradu Würzburgu okupili su se u četvrtak na molitvi za Vukovar i Škabrnju, javlja IKA. Zapalivši svijeće podno murala posvećenog hrvatskim vojnicima iz Tridesetogodišnjeg rata u ulici Kroatengasse, vjernici su izmolili krunicu Blažene Djevice Marije, nakon čega je župnik Hrvatske katoličke misije Würzburg fra Ivan Penava izmolio odrješenje za sve žrtve Domovinskog […]

Svojim kreativnim radom održali su i doček sv. Nikole za djecu u misiji, pripremili adventske vijence koje su na početku došašća ponudili vjernicima… Mladi su do sada bili aktivni u misiji kroz sudjelovanje u crkvenom zboru i ministriranje.