Mittelbaden

Prva sveta pričest proslavljena u četiri hrvatske zajednice u Njemačkoj

17. svibnja 2024. u 9:06

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Nataša Vidović

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden od 27. travnja do 5. svibnja 2024. svečano su proslavljene četiri prve pričesti u zajednicama Pforzheim, Karlsruhe, Bruchsal i Gaggenau.

Požeški biskup na prvoj pričesti u Salzburgu

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca Salzburgu u subotu je proslavilu prvu svetu pričest na kojoj je 15-ero mališana prvi put pristupilo Presvetoj euharistiji. Svetu misu predvodio je novoimenovani požeški biskup mons. Ivo Martinović, a u koncelebraciji su bili župnik p. Zlatko Špehar, p. Ivan Cvetković, fra Dario Mican TOR i p. Aleksa Palavrić. “Zahvaljujemo […]

Sakramentu euharistije pristupilo je ukupno 84-ero prvopričesnika. Oni su se prethodno jednu školsku godinu pripravljali kod svojih vjeroučitelja za ovaj sakrament. Djeca su prvi put pristupila i sakramentu ispovijedi.

Pforzheim

Prvo ovogodišnje slavlje prve pričesti bilo je 27. travnja 2024. u 11 sati u crkvi St. Antonius u Pforzheimu. Predsjedatelj misnoga slavlja i djelitelj sakramenta prve pričesti bio je vjeroučitelj prvopričesnikā don Ivo Nedić, uz kojega je suslavio don Sebastijan Marković. Sakramentu euharistije pristupilo je ukupno 19-ero prvopričesnika. Pod misom su pjevali pjevači crkvenoga zbora iz Pforzheima pod vodstvom i uz glazbenu pratnju pastoralnog suradnika Darka Rubčića.

Nataša Vidović

Karlsruhe

Sljedećega dana bilo je slavlje prve pričesti u crkvi St. Michael u Karlsruhe. Misnim slavljem predsjedao je don Ivo Nedić, a s njim su suslavili vlč. Ivan Plješa i vlč. Jure Kopić. Pričešćeno je ukupno 29-ero prvopričesnika koje je kroz godinu dana pripremala vjeroučiteljica Sanja Gluhak. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se pjevači i svirači zbora mladih iz Karlsruhe uz asistenciju vjeroučiteljice Sanje.

Nataša Vidović

Bruchsal

U zajednici Bruchsal slavlje prve pričesti bilo održano je 4. svibnja u 11 sati u crkvi St. Paul. Misnim slavljem predsjedao je vjeroučitelj prvopričesnikā iz Bruchsala i Kirrlacha don Ivo Nedić, uz asistenciju don Sebastijana Markovića, vjeroučitelja prvopričesnikā iz Brettena i Eppingena. Sakramentu euharistije pristupilo je ukupno 18-ero prvopričesnika. Pod misom su pjevali pjevači crkvenoga zbora iz Bruchsala uz glazbenu pratnju D. Rubčića.

Nataša Vidović

Gaggenau

Posljednje slavlje prve pričesti bilo je u zajednici Gaggenau 5. svibnja u 11 sati u crkvi St. Josef. Svetim misnim slavljem predsjedao je don Stjepan Matijević. Pričešćeno je ukupno 18-ero djece koje je pripremala vjeroučiteljica Sanja Gluhak. Pod misom je pjevao dječji zbor “Snagom ljubavi Tvoje” iz zajednice Gaggenau pod vodstvom Marina Ćorića.

Nataša Vidović