Fotogalerija

Požeški biskup na prvoj pričesti u Salzburgu

16. svibnja 2024. u 8:47

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca Salzburgu u subotu je proslavilu prvu svetu pričest na kojoj je 15-ero mališana prvi put pristupilo Presvetoj euharistiji.

Hrvati u Salzburgu proslavili Stepinčevo: Ova župa mora imati posebnu ulogu na Bleiburgu

Hrvatska katolička župa u Salzburgu proslavila je u nedjelju svetkovinu svog nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Misno slavlje predvodio je mons. Ante Sorić, generalni vikar Zadarske nadbiskupije. U koncelebraciji su prisustvovali: mons. Roland Rasser, generalni vikar Nadbiskupije Salzburg, fra Vjekoslav Lazić, upravitelje Hrvatske katoličke misije u Linzu, fra Zlatko Špehar, predstavnik svih dušobrižnika za Hrvate […]

Svetu misu predvodio je novoimenovani požeški biskup mons. Ivo Martinović, a u koncelebraciji su bili župnik p. Zlatko Špehar, p. Ivan Cvetković, fra Dario Mican TOR i p. Aleksa Palavrić.

“Zahvaljujemo p. Ivanu koji je pripremao djecu cijelu godinu te se također pobrinuo da slavlje prođe u najboljem redu. Od srca hvala svoj djeci i roditelji, koje preporučamo u vaše molitve”, napisali su iz ove hrvatske katoličke župe u Austriji.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija s tog lijepog događaja…

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg
Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg
Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg