FOTOGALERIJA

Prvi naraštaj prvopričesnika iz Hrvatske katoličke misije Köln koji se za ovaj događaj pripremao dvije godine

25. svibnja 2022. u 9:45

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Prvu svetu pričest u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln u subotu je primilo 43 djece. Slavlje je započelo procesijom kroz Minoritenkirche, a predvodio ga je fra Vuk Buljan koji je uputio i prigodnu propovijed.

Mladi framaši Hrvatske katoličke misije Köln plijenili pažnju kolom i pjesmom

Međunarodni susret katoličke mladeži Kölnske nadbiskupije, na kojem su sudjelovali i mladi framaši Hrvatske katoličke misije Köln, održan je u subotu u Altenbergu (Odenthal). Okupljanje je počelo u poslijepodnevnim satima, a najvažniji čin bila je sveta misa koju je predvodio Tobias Schwaderlapp, voditelj mladih Nadbiskupije, uz koncelebraciju sa svećenicima stranih misija, među kojima su bili […]

Na početku svete mise u ime roditelja prvopričesnika sve prisutne je pozdravio otac jedne prvopričesnice koji je svoj djeci zaželio ustrajnost na Božjem putu te pozvao roditelje da ih svesrdno pomažu u tome.

Tijekom svete mise djeca su čitala, pjevala, recitirala i prinosila darove na oltar za što ih je sve pripremila s. Renata.

“Ovo je prvi naraštaj prvopričesnika koji su se intezivno pripremali za spomenuti događaj pune dvije godine jer je u našoj misiji obvezna dvogodišnja priprema za sakramente pričesti i prizme, a vjeronauk za njih održavao se u Kölnu, Bonnu i Leverkusenu”, ističu iz HKM-a Köln.

Pjevanje tijekom mise predvodio je Zbor mladih uz pratnju klavijatura, flaute i violine.

Hrvatska katolička misija Köln
Hrvatska katolička misija Köln
Hrvatska katolička misija Köln