Susret katoličke mladeži

Mladi framaši Hrvatske katoličke misije Köln plijenili pažnju kolom i pjesmom

17. svibnja 2022. u 10:05

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Međunarodni susret katoličke mladeži Kölnske nadbiskupije, na kojem su sudjelovali i mladi framaši Hrvatske katoličke misije Köln, održan je u subotu u Altenbergu (Odenthal).

Hrvatska katolička misija Köln proslavila Stepinčevo

Hrvatska katolička misija Köln proslavila je 10. veljače svog nebeskog zaštitnika bl. Alojzija Viktora Stepinca. Središnja proslava Stepinčeva bila je u Minoritenkirche u Kölnu, a počela je molitvom krunice Božjeg milosrđa te molitvama Blaženiku za zagovor. Prije mise u ulaznoj procesiji kroz crkvu na čelu su bili ministranti s kadionikom, križem i svijećama, a hrvatski […]

Okupljanje je počelo u poslijepodnevnim satima, a najvažniji čin bila je sveta misa koju je predvodio Tobias Schwaderlapp, voditelj mladih Nadbiskupije, uz koncelebraciju sa svećenicima stranih misija, među kojima su bili fra Marko Domazet Lošo iz Wuppertala, fra Tomislav Dukić iz Düsseldorfa i fra Denis Šimunović.

Hrvatska katolička misija Köln

Nakon misnog slavlja uslijedilo je druženje uz roštilj i razne igre koje su pripremili mladi.

Hrvatska katolička misija Köln proslavila 60. rođendan

Hrvatska katolička misija Köln, koja pokriva područje Bergheima, Bielsteina, Bonna, Leverkusena i Kölna, jučer je proslavila svoj 60. rođendan. Kako piše na misijskim internetskim stranicama, za njih je ovo veliki događaj koji nisu mogli dostojno obilježiti zbog koronavirusa. “Cijela 2020. godina bila je nekako usmjerena prema spomenutoj obljetnici koju smo započeli 10. veljače na blagdan […]

Mladi iz Hrvatske katoličke misije Köln, kao i iz Düsseldorfa i Wuppertala, bili su brojčano vrlo uočljivi. Pred stranim sudionicima izazvali su pažnju izvedbom kola i pjesama.