Aachen

Prvi susret ministranata hrvatskih katoličkih misija u zapadnoj Njemačkoj

4. svibnja 2023. u 9:18

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ivana Oršolić i Anđela Blažević

Na blagdan svetog Josipa Radnika, u organizaciji Hrvatske katoličke misije Aachen, u ponedjeljak je upriličen prvi susret ministranata u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija (zapadna Njemačka). Na susretu je sudjelovalo oko 200 ministranata iz osam različitih hrvatskih katoličkih misija u pokrajini.

Ova hrvatska misija u dijaspori sada broji preko 60 ministranata!

Tijekom svete mise zahvalnice za kraj vjeronaučne godine koja je u subotu slavljena u Kölnu, u ministrantsku službu primljeno je 12-ero djece iz tamošnje hrvatske katoličke misije. Obred primanja u ministrantsku službu obavio je fra Denis Šimunović, a sam obred sastojao se od predstavljanja novih ministranata cijeloj zajednici i obećanja da će služiti oko oltara […]

Program je započeo euharistijskim slavljem u crkvi Svetoga Križa u Aachenu. Svetu misu predslavio je fra Ivica Radić, voditelj Hrvatske katoličke misije Aachen, u koncelebraciji sa šestoricom svećenika. Služenje je uveličalo 16-ero ministranata domaćinske misije Aachen.

Ivana Oršolić i Anđela Blažević

Fra Ivica je uputio pozdravnu riječ ministrantima, njihovim roditeljima, voditeljima, časnim sestrama i pastoralnim suradnicima. Misno slavlje obogatio je zbor Hrvatske katoličke misije Aachen pod ravnanjem Joze Perlete, Darka Lovronovića i Frane Milića, uz pratnju ostalih zborova hrvatskih katoličkih misija.

Novi ministranti u Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Würzburg na Prvu i Drugu korizmenu nedjelju u službu ministranta primljeno je devetero dječaka i djevojčica. Priprema za primanje ministrantske službe počela je početkom došašća 2021. godine. Uz pratnju starijih ministranata i pod vodstvom župnika fra Ivana Penave, OFM Conv., novi ministranti upoznavali su sve aktivnosti vezane uz ministriranje i na […]

Nakon svete mise sudionici su se uputili na igralište nogometne momčadi Cro Sokoli, gdje je uslijedio zabavni program uz mnoge prigodne igre za djecu. Susret je završio podjelom medalja svim sudionicima događaja, javila je Bosna Srebrena.