Veliki odaziv

Ova hrvatska misija u dijaspori sada broji preko 60 ministranata!

20. lipnja 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Tijekom svete mise zahvalnice za kraj vjeronaučne godine koja je u subotu slavljena u Kölnu, u ministrantsku službu primljeno je 12-ero djece iz tamošnje hrvatske katoličke misije.

Krizma u HKM-u Köln

U subotu je 32-oje mladih iz Hrvatske katoličke misije Köln, koja pokriva i Bonn, Leverkusen, Bielstein te Bergheim, primilo sakrament svete potvrde. Svečano misno slavlje u Minoritenkirche predvodio je mons. Ilija Janjić (umirovljeni kotorski biskup), uz koncelebraciju voditelja misije fra Vuka Buljana i fra Denisa Šimunovića koji je dvije godine pripremao mlade za ovaj sakrament. […]

Obred primanja u ministrantsku službu obavio je fra Denis Šimunović, a sam obred sastojao se od predstavljanja novih ministranata cijeloj zajednici i obećanja da će služiti oko oltara i svima biti primjer.

Hrvatska katolička misija Köln

Uslijedio je blagoslov haljinica koje će djeca nositi, a stariji ministranti pomogli su mlađima u oblačenju. U tom trenutku zbor je pjevao pjesmu Krist na žalu.

U ministrantsku službu Hrvatske katoličke misije Köln primljeni su: Abram Ivan, Bagarić Nora, Krajina Valentina, Ljubas Lucija, Mihalj Marina, Maros David, Okić Leona, Pejić Mateo, Radoš Mario, Tolj Luka Vidović Ivan i Vukoja Angelina.

Prvi naraštaj prvopričesnika iz Hrvatske katoličke misije Köln koji se za ovaj događaj pripremao dvije godine

Prvu svetu pričest u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln u subotu je primilo 43 djece. Slavlje je započelo procesijom kroz Minoritenkirche, a predvodio ga je fra Vuk Buljan koji je uputio i prigodnu propovijed. Na početku svete mise u ime roditelja prvopričesnika sve prisutne je pozdravio otac jedne prvopričesnice koji je svoj djeci zaželio ustrajnost na […]

Ova hrvatska misija sada broji preko 60 ministranata! Čestitamo i sve pohvale!

Hrvatska katolička misija Köln