Crkva sv. Ante

Prvu svetu pričest u Frankfurtu primilo 67-ero mališana

5. lipnja 2024. u 20:08

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

Prva sveta pričest proslavljena je 1. lipnja u crkvi sv. Ante u Frankfurtu gdje je euharistijsko slavlje predvodio župnik fra Petar Komljenović uz koncelebraciju fra Ante Bilokapića i fra Ignacija Sladoje.

Majčin dan proslavljen i u Frankfurtu

U crkvi sv. Ante u Frankfurtu u subotu 11. svibnja proslavljen je na misi za djecu i Majčin dan. Euharistijsko slavlje predvodio je i prigodnu propovijed održao fra Ignacije Milan Sladoja. Župni dječji zbor pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović uveličao je svojim skladnim pjevanjem svetu misu, a prisutni župljani nagradili su ih velikim pljeskom. Uz […]

Za ovo veliko slavlje 67-ero prvopričesnika pripremala je s. Filipa Smoljo tijekom vjeronaučne godine kako bi djeca dostojno i žarko prvi put primila Krista u bijeloj hostiji. Budući da je tema ovogodišnjeg prvopričesničkog slavlja bila “Isus – Dobri pastir”, ispred oltara bile su postavljene bijele ovčice s upisanim imenima svakog prvopričesnika.

Hrvatska katolička župa Frankfurt

U svojoj propovijedi fra Petar je slikovito i zorno prikazao kako postupa dobri pastir sa svojim ovcama, objasnivši malim slavljenicima da je upravo Isus naš dobri pastir koji nas čuva od svakoga zla.

Tijekom euharistijskog slavlja izmjenjivale su se molitve, pjesme i prigodne recitacije u kojima su i prvopričesnici aktivno sudjelovali.

Svečanost prve svete pričesti uveličao je svojom pjesmom župni dječji zbor uz instrumentalnu pratnju Antonije Lončar, a pod ravnanjem s. Pavlimire Šimunović.

Hrvatska katolička župa Frankfurt objavila statistiku za 2023. godinu: Dvostruko više rođenih nego umrlih!

Hrvatska katolička župa Frankfurt objavila je župnu statistiku za 2023., a i sam voditelj fra Petar Komljenović prisjetio se nekoliko najvažnijih događaja u protekloj godini… “Đavao ne spava. Prvo nas je snašla pandemija, onda je počeo rat u Ukrajini, a sad i rat u Svetoj zemlji. Sve poskupljuje. Kriza ovdje i ondje. Ljudi sve nezadovoljniji, […]

Svečanom ozračju pridonijeli su i folkloraši odjeveni u narodne nošnje koji su, uz ministrante i redare, uvelike pripomogli da sve protekne u najboljem redu.

Hrvatska katolička župa Frankfurt