FOTOGALERIJA

Majčin dan proslavljen i u Frankfurtu

20. svibnja 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa Frankfurt

U crkvi sv. Ante u Frankfurtu u subotu 11. svibnja proslavljen je na misi za djecu i Majčin dan. Euharistijsko slavlje predvodio je i prigodnu propovijed održao fra Ignacije Milan Sladoja.

Pogledajte kako je Veliki tjedan proslavljen u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt

Nakon Cvjetnice počeo je Veliki tjedan koji se odlikuje bogatstvom liturgijskih obreda, a osobito se ističu Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota. U frankfurtskoj Katedrali St. Bartholomäus na „Römeru“ sveto trodnevlje započelo je obredima Velikog četvrtka koje već tradicionalno ova hrvatska župa ima s njemačkim vjernicima, a same obrede vodio je dekan grada Frankfurta […]

Župni dječji zbor pod vodstvom s. Pavlimire Šimunović uveličao je svojim skladnim pjevanjem svetu misu, a prisutni župljani nagradili su ih velikim pljeskom.

Uz liturgijske pjesme djeca su po završetku svete mise, a u znak zahvalnosti i ljubavi, recitirala stihove majkama te otpjevala pjesme.

Mate Bulić pokazao veliko srce u Frankfurtu

Hrvatska katolička župa Frankfurt u prošlu subotu proslavila je Nikolinje. Župljani, a posebno djeca, dočekali su svog omiljenog sveca u prepunoj dvorani Saalbau u Stadthalle Bergen-Enkheim. Istog dana održan je i koncert Mate Bulića. Pozdravnu riječ uputio je župnik fra Petar Komljenović koji je zatim mikrofon prepustio voditeljima programa Betini Mamić-Salviji i Mati Župariću. Uslijedio […]

Nakon misnog slavlja djeca su u ime župe dobila po jednu prekrasnu ružu koju su zatim odnijela svojoj majci na dar.

Hrvatska katolička župa Frankfurt
Hrvatska katolička župa Frankfurt
Hrvatska katolička župa Frankfurt
Hrvatska katolička župa Frankfurt