Životni poziv

Radost Hrvata u Stuttgartu: Nikolina želi biti časna, a Rikardo svećenik

21. rujna 2022. u 6:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička zajednica Stuttgart

Hrvatska katolička zajednica Stuttgart javlja kako je dvoje članova njihove FRAMA-e i Zbora mladih odlučilo krenuti posebnim životnim putem.

Slavlje svete potvrde u Stuttgartu

U prošlu subotu u crkvi St. Hedwig 35-ero mladih iz hrvatskih katoličkih zajednica „Blaženi Alojzije Stepinac“ Stuttgart-Mitte i „Sveti Martin“ Stuttgart-Möhringen primilo je sakrament sv. potvrde. Zbog epidemioloških mjera slavlje je bilo podijeljeno u dvije skupine. Tako su krizmanici sa svojim najbližima mogli sudjelovati na ovom događaju. Svete mise predvodio je i sakrament sv. potvrde […]

Nikolina Ševo otišla je u Dubrovnik u samostan Sestara franjevki od Bezgrešnog začeća sa željom da bude časna sestra, a Rikardo Dadić uputio se u Zagreb u Hrvatsku salezijansku provinciju kako bi postao salezijanac-svećenik.

“Zahvaljujemo im na dugogodišnjem aktivnom sudjelovanjuFramioru i Frami i molimo Gospodina da ih prati na njihovom životnom putu. Također ih preporučujemo u vaše molitve”, napisali su iz Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart.

Velika radost za Hrvate u Stuttgartu!

U Hrvatskoj katoličkoj zajednici Stuttgart u ovu nedjelju s početkom u 15 sati bit će slavljena mlada misa Ivana Totića. Ivan Totić rođen je 1994. godine u Stuttgartu. Bio je aktivan član tamošnje hrvatske katoličke zajednice, u kojoj je primio krštenje, prvu pričest i krizmu. Nakon mature u Stuttgartu, studirao je teologiju u Tübingenu i […]

Dodajmo na kraju kako je u srpnju u ovoj zajednici svoju mladu misu proslavio i 29-godišnji Ivan Totić koji je rođen u Stuttgartu.