Sydney

Rekolekcija hrvatskih franjevaca u Australiji

9. svibnja 2022. u 0:02

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fra Davor Dominović

U četvrtak je održana rekolekcija (duhovne vježbe) za hrvatske franjevce koji djeluju u Australiji, a duhovni nagovor predvodio je fra Milan Krišto, provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Domaćin je bio fra Petar Horvat u Hrvatskom katoličkom centru St. John’s Park u Sydneyu.

Tužna vijest iz Sydneya! Preminuo fra Vladimir Novak

U 79. godini života, 62. redovništva i 54. svećeništva, u Sydneyu je 20. veljače 2022. preminuo fra Vladimir Klement Novak. Rođen je 14. veljače 1943. godine u Mačkovcu pokraj Čakovca. U franjevačko sjemenište otišao je 15. kolovoza 1959. kada je obukao habit i dobio redovničko ime Klement. Završivši teološki fakultet 29. lipnja 1968. zaređen je […]

Sudjelovali su franjevci triju provincija: Bosne Srebrene, Hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda te jedan franjevac slovenske provincije sv. Križa.

Provincijal Krišto u službenom je posjetu braći svoje provincije, u pratnji provincijskog ekonoma fra Ivana Utješinovića.

FOTOGALERIJA: Ovo su prvopričesnici, potomci hrvatske dijaspore iz Sydneya

U crkvi sv. Nikole Tavelića u St. Johns parku prvu svetu pričest primilo je 15-ero mladih. U nastavku donosimo veliku fotogaleriju s tog važnog nedjeljnog događaja. Voditelj ovog hrvatskog katoličkog centra je fra Petar Horvat…

Nakon duhovne obnove braća su imala zajednički ručak i druženje na kojem je bio i Ivica Glasnović, generalni konzul Republike Hrvatske u Sydneyu. Generalni konzulat u Sydneyu pokriva područje Novog Južnog Welsa, Queenslanda i Sjevernoga teritorija, u kojima braća franjevci djeluju kao dušobrižnici za hrvatske katolike.

fra Davor Dominović