Od 1800. i 1960.

Sada možete provjeriti imate li rodbinu u Argentini

7. veljače 2023. u 8:26

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Latinoamerički centar za istraživanje migracija objavio je internetsku tražilicu koja omogućava korisnicima utvrđivanje datuma, broda i mjesta na kojima su doseljenici u Argentinu prispjeli u novu domovinu.

Hrvatsko-argentinski kulturni centar poziva na predavanje o hrvatskoj kuhinji

Predavanje “Hrvatska kuhinja” u okviru projekta “Kultura kao most“ u petak će održati Matija Balent, državni prvak u kuharstvu, šef kuhinje hotela Antunović u Zagrebu, pripadnik četvrtog naraštaja kuhara obitelji Balent i istaknuti član Hrvatskog kuharskog saveza. Balent će sve zainteresirane provesti kroz povijest hrvatskog kulinarstva i pojasniti kako se ono kroz godine formiralo te […]

Upisivanjem imena i prezimena u tražilicu možete doznati kada je osoba došla u Argentinu u razdoblju između 1800. i 1960. kao i ime broda kojim je došla te luku u kojoj se iskrcala. I ne samo to. Može se ustanoviti i luka odakle je osoba došla kao i njezino zanimanje pri dolasku.

U oblikovanju ovog internetskog projekta važnu su ulogu imali otac Luigi Favero, osnivač Latinoameričkog centra za istraživanje migracija i argentinski Dokumentacijski centar za nacionalnosti i strance koji se posebno posvetio očuvanju dokumentacije o doseljavanju imigranata u Argentinu.

Velika nogometna zvijezda hrvatskog podrijetla u Argentini tragično je završila svoj život!

Još traje Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru, Vatreni su nadigrali Brazil i bili u polufinalu s Argentinom. Dobra je ovo prigoda sjetiti se jednoga mladoga argentinskoga igrača hrvatskoga podrijetla koji se digao visoko na nogometnom horizontu i s njega naglo nestao. Njegov uspon bio je brz, budućnost je izgledala blistava, ali mu se ovozemaljski […]

Tražilica je zanimljiva i Hrvatima u Hrvatskoj koji su zainteresirani za pronalaženje moguće rodbine u Argentini.