Posjet braći

Salzburg: Posjet bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije

4. svibnja 2023. u 9:09

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

Prošlog vikenda Salzburg su posjetili bogoslovi Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene djevice Marije. Predvođeni svojim odgojiteljem fra Josipom Serđom Ćavarom, bogoslovi su pjevanjem uveličali nedjeljno misno slavlje.

Prvu svetu pričest primilo 50-ero djece u Salzburgu i Zürichu

Prvu svetu pričest protekli vikend primilo je 18-ero djece iz Hrvatske katoličke župe bl. Alozija Stepinca – Salzburg i njih 32-oje iz Hrvatske katoličke misije Zürich. Djeca Hrvata u Salzburgu marljivo i savjesno su se pripremala za taj veliki događaj. Na misnom slavlju prije završnog blagoslova zajedničkom pjesmom obradovali su sve okupljene, zatim su otpjevali […]

U propovijedi je fra Serđo, tumačeći dnevna čitanja, pojasnio istinsko značenje Dobrog pastira koji “nije pastir koji ide iza ovaca, već ispred njih, pastir kojeg ovce slijede i koji za njih polaže svoj život”.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg

Osim poziva na molitvu za duhovna zvanja, fra Serđo je naglasio kako je poziv oca i majke također duhovni poziv, ništa manje vrijedan, te jednako tako potreban molitve i potpore cijele zajednice.

Hrvati u Salzburgu prikupili gotovo 10 tisuća eura za stradale od potresa u Turskoj i Siriji

Budući da nije mogao prisustvovati misnom slavlju na samo Stepinčevo, Hrvatsku katoličku župu bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu u nedjelju je posjetio Landeshaptmann dr. Wilfried Haslauer. U svom govoru nadovezao se na riječi naviještenog Evanđelja, kao i na propovijed župnika te progovorio o važnosti opraštanja i pomirenja. Čestitao je hrvatskoj zajednici koja živi u Pokrajini […]

“Njemu, kao i bogoslovima koji su mu povjereni, zahvaljujemo na posjetu te želimo obilje Božjeg blagoslova u njihovom studiju i pripremi za redovnički i svećenički poziv”, rekli su iz Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca – Salzburg.