FOTOGALERIJA

Sisački biskup krizmao Hrvate u Salzburgu i Innsbrucku

8. svibnja 2023. u 9:24

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Sisačka biskupija

Podjela sakramenta svete potvrde u Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca – Salzburg održana je u subotu u crkvi svetog Andrije, dok je u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Innsbrucku na rasporedu bila dan poslije. Sakrament potvrde krizmanici su primili po rukama sisačkog biskupa mons. Vlade Košića.

Biskup Petar Palić krizmao 183 Hrvata u Beču

Hrvatska katolička misija Beč u subotu je tijekom dva misna slavlja proslavila primanje sakramenta svete potvrde. A njega je po rukama Mostarsko duvanjskog biskupa Petra Palića primilo 183-oje krizmanika. U koncelebraciji su bili: fra Marko Neretljak, franjevac trećoredac i franjevci koji djeluju u ovoj misiji: fra Radovan Ćorić, fra Josip Koren, fra Marko Vuković i […]

Na misi u Salzburgu, na kojoj je sudjelovalo oko tisuću hrvatskih katolika, koncelebrirali su župnik fra Zlatko Špehar i kapelan fra Ivan Cvetković.

Sisačka biskupija – Salzburg

Biskup je zahvalio franjevcima i cijeloj misiji na pomoći koju su oni skupili i poslali prije dvije godine za stradale u potresu u Sisačkoj biskupiji.

U svojoj homiliji biskup Košić istaknuo je da je krizma početak punog kršćanskog života te pozvao mlade da se nikada ne odreknu Krista. Također im je stavio na srce povezanost s domovinom po primjeru bl. Alojzija Stepinca i vlč. Vilima Cecelje.

Innsbruck

Sisački biskup podijelio je u nedjelju sakrament svete potvrde mladima Hrvatske katoličke misije u Innsbrucku, pod svetom misu na kojoj je s njim koncelebrirao župnik Damjan Soldo.

Sisačka biskupija – Innsbruck

Biskup je mladima tumačio Riječ Božju i sadržaj sakramenta potvrde…

Biskup Košić krizmao 140-ero mladih u Linzu

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je u subotu Hrvatsku katoličku misiju u Linzu u Gornjoj Austriji. Tom prilikom podijelio je i svetu potvrdu za 140-ero mladih na misi u katedrali Rođenja Blažene Djevice Marije. S biskupom su koncelebrirali fra Vjeko Lazić, voditelj HKM-a Linz i dušobrižnik fra Siniša Pucić te preč. Ernest Szabo, vikar za […]

“Ako ne bih slijedio Krista moj život ne bi ničemu koristio”, rekao je biskup, pozvavši na kraju sve okupljene da ne zanemare svoju povezanost s domovinom.

Sisačka biskupija – Innsbruck
Sisačka biskupija – Innsbruck