Veliki blagdan

Stepinčevo proslavljeno u Nici i Stuttgartu, u nadi da će misija uskoro dobiti i svog voditelja

15. veljače 2022. u 16:22

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Blagdan bl. Alojzija Stepinca proslavljen je proteklog vikenda i među hrvatskim vjernicima u Nici i Stuttgartu…

‘Danas se traže svjedoci poput Stepinca’

U nedjelju 13. veljače hrvatska župa sv. Jeronima u Chicagu proslavila je Stepinčevo – godišnji spomen i sjećanje na blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Svečanu svetu misu predvodio je kustos hrvatskih franjevaca fra Jozo Grbeš, a suslavili su fra Ivica Majstorović, župnik i fra Antonio Musa, župni vikar. U svojoj propovijedi fra Jozo je govorio o […]

Nica

Ovaj veliki blagdan proslavljen je u subotu 12. veljače u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Nici. Događaj je okupio stotinjak župljana s cijele Azurne obale.

Ovogodišnji predvoditelj sv. mise i prigodne propovijedi bio je vlč. Damir Kunić, mladomisnik Sisačke biskupije i župni vikar u Petrinji. Propovijed je bila posvećena životu i životnim vrijednostima našeg blaženika, javlja Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Među prisutnim vjernicima osjetila se radost i zadovoljstvo što misija nastavlja svoje djelovanje, iako skromnije nego prije, u nadi da će uskoro dobiti i svog vlastitog voditelja.

Hrvatska katolička zajednica u Balingenu proslavila blagdan svog zaštitnika: Snaga je u njegovu nepodilaženju tadašnjem jednoumlju

U četvrtak je u crkvi Svetoga Duha svečano proslavljen zaštitnik Hrvatske katoličke zajednice u Balingenu. Svetu misu predslavio je vlč. Andrija Župarić, voditelj Hrvatskih katoličkih zajednica u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu, a suslavili su: vlč. Senko Antunović, voditelj hrvatske zajednice u Balingenu i Ebingenu i fra Milan Gelo, župni vikar iz Tübingena. “Okupili smo se […]

Nakon misnog slavlja u dvorištu salezijanske crkve pripremljen je prigodni domjenak, uz pjesme iz svih hrvatskih krajeva.

Stuttgart

Hrvatska katolička zajednica Stuttgart

Svečanom svetom misom u crkvi St. Eberhard i ova hrvatska zajednica proslavila je blagdan svog zaštitnika – blaženog Alojzija Stepinca.

Svetoj misi prethodio je blagoslov nove slike i procesija s istom. Misno slavlje predvodio je fra Ivan Škopljanac – Mačina uz koncelebraciju dekana Cristiana Hermesa i fra Ivice Ercega, župnika ove zajednice.

Hrvati u australskom Brisbaneu proslavili Stepinčevo

Hrvatska katolička zajednica u četvrti Salisbury u australskom Brisbaneu u subotu 12. veljače proslavila je svoga nebeskoga zaštitnika – bl. Alojzija Stepinca. Svečano misno slavlje predvodio je fra Davor Dominović, voditelj HKC-a Brisbane i Gold Coasta, uz sudjelovanje stotinjak okupljenih vjernika. Na misi su bili predstavnici Generalnog konzulata Republike Hrvatske iz Sydneyja, konzulica Nives Frochlich […]

“Zahvaljujemo se svima od srca: svećenicima, ministrantima, čitačima, zboru, kao i svim vjernicima naše zajednice! Hvala i našem fra Filipu Mimici na izvrsnoj organizaciji! Neka nas sve prati zagovor blaženog kardinala Stepinca! Blaženi Alojzije Stepincu, moli za nas”, piše Hrvatska katolička zajednica Stuttgart.