Hrvatska nastava

Stuttgart: Poziv na izložbu učeničkih radova i besplatna online likovna radionica

4. veljače 2022. u 16:18

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvatska-nastava-hessen-saarland.de

Hrvatska nastava u Njemačkoj poziva sve učenike na izložbu radova koja će se održati u petak 11. veljače 2022. od 17 do 18.30 sati.

Otvoren kreativni natječaj za učenike hrvatske nastave u Njemačkoj

Hrvatska nastava u Baden-Württembergu postoji već 30 godina! To je 30 godina učenja hrvatskoga jezika, povijesti i kulture, 30 godina pjesme, plesa, igre, upoznavanja i druženja, nastupa, izleta i zabave, 30 godina zajedništva! “I ti si dio te priče! Pomoću svoga učitelja/ice na jednom od sljedećih sati pretoči svoje iskustvo s hrvatske nastave u crtež, […]

“Vaši učitelji pripremaju za vas veseli šareni program prigodom otvorenja izložbe: red pjesme, red glume, red poezije… Kao šećer na kraju održat će se svečana dodjela nagrada za pobjednike našega kreativnoga natječaja prema izboru stručne komisije i publike! Dobrodošli su učenici svih uzrasta”, javljaju organizatori.

Budući da je broj mjesta ograničen, potrebno se prijaviti na ovoj poveznici… Prijave traju do 7. veljače, a izložba će se održati u Centru hrvatske nastave, Mercedesstr. 3, 70372 Stuttgart

Hrvatska nastava u Baden-Württembergu uputila je još jedan poziv, ovaj put za besplatnu online likovnu radionicu crtanja i slikanja, koja se održava od 20. siječnja do 14. travnja 2022. godine, svaki četvrtak od 18 do 19.30 sati.

Online likovne radionice mogu se pratiti putem aplikacije Zoom. Prijaviti se možete slanjem e-maila na adresu: likovni.paleta.klub@gmail.com.

‘Većina studenata nakon završenog studija želi živjeti i raditi u Hrvatskoj’

Sofija je grad smješten u srcu Bugarske. Osim svoga geografskog položaja, ona je i društveno, kulturno, trgovačko i političko srce Bugarske. To je grad koji danas ima oko dva milijuna stanovnika te sve više postaje moderna europska metropola. Ipak svaki kamen Sofije može ispričati priču o svojoj bogatoj povijesti koja traje više od sedam tisuća […]

“Radionica se održava pod stručnim vodstvom slikara Dražena Josipa Pavića i suradnice Marine Fernežir, a financa ju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Prijaviti se mogu i odrasli i djeca iz domovine i iz dijaspore”, piše u pozivu.