Wachtberg

Susret ministranata iz sedam hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj

6. svibnja 2024. u 8:24

Potrebno za čitanje: 3 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

Na blagdan sv. Josipa Radnika, a u organizaciji Hrvatske katoličke misije Köln, upriličen je u Wachtbergu pored Bonna redoviti godišnji susret ministranata iz hrvatskih katoličkih misija pokrajine NRW.

Ovo su novi članovi Frame u HKM-u Köln

U crkvi st. Mauritiuskirche u Kölnu, u petak je pod večernjim euharistijskim slavljem kojem je prethodila pobožnost križnog puta, upriličen obred primanja i obnova obećanja članova Franjevačke mladeži iz Hrvatske katoličke misije Köln. Svečanim euharistijskim slavljem predsjedao je fra Ivan Režić, župni vikar i duhovni asistent Frame Köln u koncelebraciji sa župnikom fra Vukom Buljanom […]

Na susretu je sudjelovalo preko 300 sudionika, ministranata i ministrantica sa svojim voditeljima i brojnim roditeljima iz sljedećih misija: Aachen, Düsseldorf, Köln, Krefeld, Moers, Mülheim i Wuppertal.

Hrvatska katolička misija Köln

Program je započeo euharistijskim slavljem u 11 sati u crkvi Heilige Erzengel u Wachtbergu kojem je predsjedao fra Kristijan Šilić, župnik HKM-a Wuppertal, uz koncelebraciju fra Vuka Buljana, fra Ivice Radića, fra Nikice Tomasa, fra Tomislava Dukića i fra Ivana Režića. Sviranjem i pjevanjem tijekom misnog slavlja ravnao je Marko Peulić iz HKM-a Wuppertal, uz pratnju Snježane Peulić i časnih sestara Renate Rapi i Bore Marki. U prinosu darova sudjelovali su predstavnici svih prisutnih misija. Uslijedio je zatim drugi dio susreta na obližnjem igralištu S.c. Villip. Brojne ministrante, njihove voditelje i roditelje tamo je dočekala okrjepa i osvježenje, nakon koje je uslijedio natjecateljsko-rekreativni program.

Hrvatska katolička misija Köln

U štafeti mlađeg uzrasta najuspješniji su bili ministranti iz Aachena, drugo mjesto pripalo je misiji Mülheim, dok su treće mjesto zauzeli domaćini iz Kölna. U štafeti starijih ministranata prvo mjesto pripalo je Kölnu, drugo Düsseldorfu, a treće Mülheimu. U pojedinačnom trčanju na 50 metara u mlađem uzrastu najbrži je bio Josip Stojak (Aachen), drugo mjesto zauzeo je David Maros (Köln), a treće Davor Tunjić (Mülheim).

Mladi iz Dortmunda posjetili svoje prijatelje iz HKM-a Köln

Dvadesetak mladih iz Hrvatske katoličke misije Dortmund, predvođeni pastoralnom suradnicom Jelenom Radovanović, u petak su se susreli s framašima i mladima iz Hrvatske katoličke misije Köln. Prije toga prisustvovali su misnom slavlju kojim je predsjedao župnik fra Vuk Buljan, u koncelebraciji s fra Ivanom Režić, župnim vikarom i duhovnim asistentom Frame. Nakon mise mladi iz […]

Kod starijeg uzrasta za djevojčice iznad 13 godina najuspješnija je bila Angelie Kelava, drugo mjesto zauzela je Danijela Krželj, dok je treće mjesto pripalo Karli Znaor, sve tri iz HKM-a Düsseldorf. Kod starijeg uzrasta dječaka prvo mjesto pripalo je Lovri Iviću (Aachen), drugo mjesto osvojio je Ivano Vrdoljak (Köln), a treće Petar Šutalo (Aachen). Kod mlađeg uzrasta u nogometu prvo mjesto pripalo je domaćinima iz Kölna, drugo Düsseldorfu-Langenfeld, a treće Mülheimu.

Hrvatska katolička misija Köln

Kod starijih prvo mjesto osvojili su ministranti iz Kölna, drugo ministranti iz Aachena, a treće ministranti iz Düsseldorfa-Neus. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matej Mandić (Köln), za najboljeg strijelca Petar Šutalo (Aachen), a za najboljeg golmana Ivan Vidović (Köln).

Na kraju susreta uslijedila je zahvala domaćina svim volonterima iz HKM-a Köln i HKM-a Aachen te dobročiniteljima, na poseban način Josipu Barišiću i njegovoj obitelji. Nakon toga svim sudionicima uručene su uspomene na susret, nagrade i priznanja.

Köln: Ivan i Ivka Draga Višević proslavili 50 godina braka

Ivan i Ivka Draga Višević (rođ. Vidović) proslavili su u subotu u crkvi Minoritenkirche 50. obljetnicu braka. Misnim slavljem u Kölnu predsjedao je župni vikar fra Ivan Režić. Prije točno 50 godina u župi Biloj kod Livna u Bosni i Hercegovini sklopili su brak, a godinu kasnije doselili su u Njemačku. Bog im je podario […]

Bogatom osmišljenom programu doprinijelo je lijepo i ugodno sunčano vrijeme pa se drugi dio programa odvijao po planu i protegao sve do u kasno poslijepodne. Bilo je lijepo vidjeti zadovoljne sudionike ovog lijepog i izgrađujućeg susreta koji će zacijelo vrijednim ministrantima i sudionicima ostati dugo u pamćenju.

Hrvatska katolička misija Köln