St. Mauritiuskirche

Ovo su novi članovi Frame u HKM-u Köln

21. veljače 2024. u 8:19

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Köln

U crkvi st. Mauritiuskirche u Kölnu, u petak je pod večernjim euharistijskim slavljem kojem je prethodila pobožnost križnog puta, upriličen obred primanja i obnova obećanja članova Franjevačke mladeži iz Hrvatske katoličke misije Köln.

Hrvatsku katoličku misiju Köln posjetio apostolski nuncij u Njemačkoj

Hrvatsku katoličku misiju Köln u nedjelju je posjetio mons. dr. Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj, predsjedavši euharistijskim slavljem u crkvi Minoritenkirche, uz koncelebraciju župnika fra Vuka Buljana. Na samom početku slavlja sve prisutne u ime misije pozdravila je Marjana Haubrich, nakon koje je svoju pozdravnu riječ uputio i Ingbert Mühe, predstavnik Nadbiskupije Köln. Zatim […]

Svečanim euharistijskim slavljem predsjedao je fra Ivan Režić, župni vikar i duhovni asistent Frame Köln u koncelebraciji sa župnikom fra Vukom Buljanom koji je propovijedao.

Pred okupljenim župljanima i prisutnim roditeljima, a tijekom posebnog obreda u kojem je predsjednica Frame Emanuela Šimić obavila prozivku novih framaša, u Franjevačku mladež pristupilo je desetero novih članova, dok je njih šestero obnovilo svoja obećanja.

Kanonski pohod redovnicama u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln

S. Petra Rosenberger, generalna predstojnica kongregacije Sestara franjevki Bezgrešnog začeća sa sjedištem u Grazu, u pratnji svoje zamjenice s. Lorete Lekaj, bila je u Kölnu u kanonski pohod sestrama Bori Marki i Renati Rapi koje pet godina djeluju u tamošnjoj hrvatskoj katoličkoj misiji. Bio je to ujedno i prvi kanonski pohod generalnog vodstva od otvaranja […]

Na kraju obreda fra Ivan je blagoslovio nove tau križeve te ih predao svim framašima. Sviranjem i pjevanjem tijekom misnog slavlja ravnala je s. Renata Rapi. Nakon misnog slavlja framaši i ostali mladi iz župe zadržali su se u misijskim prostorijama u bratskom druženju.