Pet godina

Susreti hrvatske zajednice u Corku

11. listopada 2021. u 15:58

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Dublin

Voditelj HKM-a Dublin vlč. Josip Levaković i veleposlanik Republike Hrvatske Davor Vidiš u četvrtak su se susreli s mons. Fintanom Gavinom, biskupom biskupije Cork and Ross. Razgovarali su o stanju u hrvatskoj zajednici u Corku koja se bliži petoj godišnjici svojih okupljanja.

Sjednica o statusu Hrvata u Sloveniji. Istaknuta jedna pozitivna činjenica

U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske u četvrtak je održana šesta sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji. Na početku sjednice državni tajnik Zvonko Milas istaknuo je važnost susreta Povjerenstva koje razmatra postojeće i planira buduće aktivnosti vezano uz očuvanje i razvijanje hrvatskoga identiteta naših sunarodnjaka u Republici Sloveniji te […]

Istoga dana Hrvati su se okupili na svom redovnom misnom slavlju u St. Finbarr’s South Church, na kojemu je bio prisutan i mons. Gavin.

Hrvatska katolička misija Dublin

Razmatrajući evanđeoski odlomak od dana – o poslanju 72 učenika – povezao ga je i sa sadašnjim i budućim djelovanjem/poslanjem hrvatske zajednice u Corku, koje će biti okrenuto i duhovnoj dobrobiti mjesne Crkve – biskupije na čijem području djeluje. Nakon sv. mise voditelj misije i mons. Gavin zadržali su se ispred crkve u razgovoru i druženju s vjernicima.

Frankfurt: Proslava sv. Franje i primanja u Franjevački svjetovni red

Ovogodišnjoj proslavi svetkovine sv. Franje Asiškog u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt prethodila je trodnevna duhovna obnova, koja je u crkvi sv. Ante započela slavljenjem euharistije, uz klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom. Drugog dana bio je izlet u poznato marijansko svetište Marienthal, javlja Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Treći dan obnove (3. listopada), svetu misu […]

“Mons. Gavin do svog biskupskog imenovanja (8. travnja 2019.) i ređenja (30. lipnja 2019.) bio je svećenik dublinske nadbiskupije. Jedna od službi bila mu je i ona kapelana/voditelja talijanske katoličke zajednice u Dublinu. Obavljajući svoje ostale službe u dublinskoj nadbiskupiji, upoznao je hrvatsku misiju, prati ju od njezinih samih početaka, te je i sada u Corku spreman na svaki oblik suradnje koji će biti na dobrobit mjesne biskupije Cork and Ross, kao i naše zajednice”, javljaju iz HKM-a Dublin.