Zavjeti

Frankfurt: Proslava sv. Franje i primanja u Franjevački svjetovni red

7. listopada 2021. u 16:27

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Ovogodišnjoj proslavi svetkovine sv. Franje Asiškog u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt prethodila je trodnevna duhovna obnova, koja je u crkvi sv. Ante započela slavljenjem euharistije, uz klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom. Drugog dana bio je izlet u poznato marijansko svetište Marienthal, javlja Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Zbor mladih HKŽ-a München predvodio pjevanje na misi nacija

Povodom Interkulturalnog tjedna koji se u Münchenu obilježava od 1975. godine, Wolfgang Bischof, pomoćni biskup i biskupski vikar za pastoral nadbiskupije München-Freising regije jug, u prošlu nedjelju predvodio je tradicionalnu misu nacija “Gottesdienst der Nationen”, javlja IKA. Među svećenicima u crkvi Theatinerkirche St. Kajetan na Odeonsplatzu u središtu Münchena bio je i fra Petar Klapež, […]

Treći dan obnove (3. listopada), svetu misu predvodio je fra Frano Milanović-Litre uz koncelebraciju fra Petra Komljenovića i fra Kristijana Šilića. I ove godine čitanja tijekom obreda preminuća sv. Franje predvodili su framaši i Franjevački svjetovni red.

Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

“Vrhunac je bila svetkovina sv. Franje. Petero braće i sestara koji su izrazili želju stupiti u Franjevački svjetovni red, svečano su primljeni. Nakon njih, troje braće i sestara dali su prve privremene zavjete na godinu dana. Četvero braće i sestara obnovili su svoje zavjete na godinu dana. Zavjete je primio ministar bratstva Vjekoslav Luburić, a potvrdio duhovni asistent fra Petar Komljenović”, javljaju iz Hrvatske katoličke župe Frankfurt.

FOTOGALERIJA: Hrvatska katolička misija Beč proslavila svetkovinu sv. Franje Asiškog

Hrvatska katolička misija Beč svečano je obilježila svetkovinu svetoga Franje Asiškoga, utemeljitelja franjevačke redovničke obitelji. U okviru trodnevnice domaćim fratrima na ispovijedi pomagala su i subraća fra Josip Sedlar i fra Božo Saraf, koji su stigli iz Rima gdje studiraju. Prvoga dana misno slavlje predvodio je fra Marko Vuković koji je ovoga ljeta naslijedio preminulog […]

Nakon izgovorenih zavjetovanja, svi su se upisali u knjigu zavjetovanika u Franjevačkom svjetovnom redu, što je u župi običaj od 2014. godine.