Veliki dan

Sveta potvrda u hrvatskim katoličkim misijama u Švedskoj: Čak 1/5 krizmanika došla je ovdje u posljednjih sedam godina!

27. svibnja 2022. u 10:24

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Robert Cesar/HKM Goteborg

Kancelar Stockholmske biskupije i biskupski vikar za nacionalne misije mons. Stjepan Biletić podijelio je sakrament potvrde mladima iz četiriju hrvatskih katoličkih misija u Švedskoj, izvijestili su iz Hrvatske katoličke misija Göteborg.

U Beču krizmano 189-ero Hrvata

Tijekom dva misna slavlja koja je predvodio sarajevski nadbiskup mons. Tomo Vukšić, svetu potvrdu u bečkoj crkvi am Hof u subotu je primilo 189-ero krizmanika. U svojim propovijedima nadbiskup Vukšić nastojao je krizmanicima naglasiti i približiti ono što su primili, a to su darovi Duha svetoga… “Ti darovi Mudrosti, Razuma, Savjeta, Jakosti, Znanja, Pobožnosti i […]

Podjele sakramenta potvrde u Hrvatskim katoličkim misijama u Švedskoj održale su se nakon što su popustile mjere vezane uz pandemiju koronavirusa. Tako je u Hrvatskoj katoličkoj misiji Stockholm, koju vodi mons. Stjepan Biletić, 35-ero mladih primilo sakrament potvrde 31. listopada prošle godine. U Hrvatskoj katoličkoj misiji Malmö, koju vodi vlč. Vladimir Švenda, 47 mladih primilo je sakrament potvrde 23. travnja ove godine.

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Göteborg, koju vodi vlč. Mladen Vuk, 106 mladih primilo je sakrament potvrde 14. svibnja 2022. Kada je riječ o krizmanicima koji pripadaju Hrvatskoj katoličkoj misiji Göteborg, voditelj misije vlč. Vuk istaknuo je podatak da je 1/5 krizmanika došla u Švedsku u posljednjih sedam godina.

U Johannesburgu krizmano desetero Hrvata

U prošlu nedjelju na svetkovinu Krista Kralja, Hrvatsku katoličku misiju svetog Jeronima iz Johannesburga u Južnoj Africi pohodio je tamošnji nadbiskup mons. Buti Tlhagale. Tijekom svog pastirskog pohoda hrvatskoj misiji, nadbiskup je podijelio sakrament svete potvrde za desetero mladih članova ove hrvatske zajednice. Krizmanici su se cijelu godinu pripremali za taj svečani dan pod vodstvom […]

Također, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Jonköping, koju vodi vlč. Drago Čumurdžić, 102 mladih primilo je sakrament potvrde 21. svibnja, izvijestili su iz Hrvatske katoličke misija Göteborg.