Am Hof

U Beču krizmano 189-ero Hrvata

25. svibnja 2022. u 9:24

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Beč

Tijekom dva misna slavlja koja je predvodio sarajevski nadbiskup mons. Tomo Vukšić, svetu potvrdu u bečkoj crkvi am Hof u subotu je primilo 189-ero krizmanika.

Prva sveta pričest u Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč

Prvu svetu pričest u prošlu subotu primilo je 102 prvopričesnika i prvopričesnica iz Hrvatske katoličke misije Beč. Slavlju je prethodila trodnevna duhovna priprema… “Kroz protekle tjedne i mjesece na vjeronauku smo uspjeli naučiti neke od molitvi i kako se ispovjediti, učili smo pjevati i recitirati. Vidimo da se naša djeca pred kraj vjeronaučne godine bolje […]

U svojim propovijedima nadbiskup Vukšić nastojao je krizmanicima naglasiti i približiti ono što su primili, a to su darovi Duha svetoga…

“Ti darovi Mudrosti, Razuma, Savjeta, Jakosti, Znanja, Pobožnosti i Straha Božjega su poput sjemenki”, rekao je nadbiskup Vukšić.

Te sjemenke krizmanici su primili, a hoće li one niknuti, procvjetati, zamirisati i donijeti ploda ovisi o njima samima. Stoga materijalni darovi koje krizmanici primaju od svojih obitelji i prijatelja nikada ne smiju zasjeniti ove darove koje im Bog daje po ovom sakramentu.

Krizmanici su također aktivno sudjelovali u misnom slavlju pozdravljajući biskupa, pjevanjem psalma, molitvom vjernika i zahvalom. Pjevanjem su slavlju doprinijeli i članovi mješovitog župnog zbora Hrvatske katoličke misije Beč i zbora mladih.

Na kraju misnog slavlja voditelj misije fra Josip Koren posebno je zahvalio roditeljima krizmanika koji su podržali svoju djecu i doveli ih do ovog čina te je čestitao kumovima i krizmanicima. Također je zahvalio časnim sestrama i braći franjevcima koji su pripremali ovogodišnje krizmanike.

Hrvatska katolička misija Beč
Hrvatska katolička misija Beč
Hrvatska katolička misija Beč
Hrvatska katolička misija Beč
Hrvatska katolička misija Beč
Hrvatska katolička misija Beč