FOTOGALERIJA

Sveti Nikola posjetio Hrvatsku katoličku župu u Salzburgu

4. prosinca 2022. u 15:53

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca Salzburg

Hrvatsku katoličku župu bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu tijekom misnih slavlja danas je posjetio sveti Nikola. Prigodnim recitacijama djeca su dočekala omiljenog sveca koji im je, nakon što ih je podsjetio na njihove obveze, podijelio darove.

Više od 40 godina među Hrvatima u Salzburgu: Mi se danas opraštamo od Vašeg djelovanja, ali ne i od Vas

Hrvatska katolička župa bl. Alozija Stepinca – Salzburg u nedjelju je na svetoj misi ispratila u mirovinu svoju dragu s. Mihaelu Slakoper, koja se nakon 41 godine službe vraća u domovinu. Župa je zahvalna sestri Mihaeli na njezinoj prisutnosti, na svakom satu vjeronauka, svakoj probi zbora i sviranju na svetim misama… “Draga sestro Mihaela, davno […]

Prema narodnom vjerovanju, sveti Nikola činio je čudesa. Poput Isusa smiruje uzburkano more i zato je zaštitnik mornara. Svojim blagoslovom ozdravlja dijete kojem je zapela riblja kost u grlu te ga nazivamo i zaštitnikom djece. U svom životu uvijek se borio protiv nepravde i za ljubav prema bližnjemu u kojem je prepoznavao Boga.

Iscrpljen pokorom i poslovima preminuo je 6. prosinca 327. godine te je pokopan u Miri. Zbog turskih osvajanja tijelo mu je preneseno u talijanski grad Bari gdje se i danas nalaze njegove relikvije.

Zaštitnik je djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta. Spomendan mu je 6. prosinca. Toga dana, njemu u spomen, roditelji darivaju djecu.

FOTOIZVJEŠTAJ IZ SALZBURGA: Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca proslavila blagdan svog zaštitnika

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca – Salzburg u nedjelju je proslavila blagdan svog zaštitnika bl. Alojzija Stepinca. Svetu misu predvodio je mons. Fabijan Svalina, biskup koadjutor Srijemske biskupije, s kojim su u koncelebraciji bili generalni vikar srijemske biskupije vlč. Tomislav Lasić, kao i domaći župnici p. Zlatko i p. Aleksa. Svetoj misi prisustvovao je […]

U nastavku pogledajte fotogaleriju iz Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu.

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca Salzburg
Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca Salzburg
Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca Salzburg
Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca Salzburg