Samo ti

Tomislav iz Kanade ima novu pjesmu i staru želju: Rodni kraj se ne zaboravlja

3. veljače 2021. u 7:12

Potrebno za čitanje: 2 min

Ivan Ril

Vijesti

FOTO: Privatni album

Tomislav Nosić iz Kanade ovih dana predstavio je svoju novu pjesmu “Samo ti”, za koju glazbu i tekst potpisuje Tomislav Marić, a aranžman i produkciju Hrvoje Domazet. Spot je snimio i režirao Zdravko Terkeš, s glumcima iz Kulturne udruge “LIBUŠA” Ljubuški.

Rudnik

Prvi Hrvati u Kanadi obećali su svojoj djeci bolji život

Prvi val Hrvata koji su došli otkriti Kanadu, naseliti se i smjestiti u toj zemlji bili su zdravi i robustni, a opisivani su kao “kolumbusari” (što znači oni koji su došli s Columbusom), “Amerikanci” (oni koji su bili u Americi) i pustolovi u okvirima velike sredozemne tradicije već od Odiseja, te borci za sreću. Taj […]

“Glavna poruka pjesme je da nam je u životu potreban samo On kako bismo živjeli sretno i ispunjeno”, započeo je svoju priču Tomislav, koji je rođen 1989. godine u Mississaugi. Njegovi roditelji podrijetlom su iz Radišića kod Ljubuškog.

Iako je završio Paralegal program na kanadskom Koledžu Sheridan, umjesto pružanja pomoći odvjetniku, priprema za suđenje i izrade pravnih dokumenata, život mu je ipak otišao u drugom smjeru pa se danas bavi glazbom.

“U glazbi sam otkad znam za sebe. Nakon što sam više godina pjevao na raznim hrvatskim festivalima u Torontu i okolici, odlučio sam se profesionalno baviti time”, otkrio nam je Tomislav, koji je svoj prvi album “Donija sam grudu zemlje” s deset pop skladbi izdao 2009. godine.

“Dok smo stvarali album, plan je bio da ga izdamo samo u Kanadi i Americi, gdje ima jako puno iseljenika i zato sam se odlučio za spomenuti naslov. Poruka pjesme je ta da se rodni kraj ne zaboravlja”, dodao je naš sugovornik.

Nakon što je izdao album, počeo je nastupati na mnogobrojnim glazbenim natjecanjima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kao što su Etnofest Neum, Festival zabavne glazbe Bihać, Međunarodni festival pisme i vina Marko Polo, Melodije hrvatskog juga i Glas Ploča.

Ipak, 2016. godine donio je odluku i odlučio se na potpuni glazbeni zaokret. Pop-izričaj zamijenio je duhovnom glazbom. Do sada je snimio četiri duhovne skladbe, a nastupao je na Papa festu u Solinu i Sudamja festu u Splitu.

“Glazbeno tržište jako je veliko u Kanadi, ali vjerujem da je uz dobru pjesmu i sreću sve moguće. Ne želim zarađivati od duhovne glazbe. Cilj i želja mi je kroz pjesme širiti Evanđelje i što više ljudi približiti Njemu. Hvala Bogu, imam posao koji mi je stalni prihod”, naglasio je Tomislav koji je voditelj crkvenog zbora u župi Kraljice Mira u Norvalu, Ontario.

Iako je rođen u Kanadi, svake godine nastoji doći u Hercegovinu i Hrvatsku. Kako kaže, svoj kraj voli neizmjerno pa je želja uvijek velika.

“Hrvatska je predivna zemlja, kako priroda tako i urbani dijelovi. Najviše mi se sviđaju more i obala, opuštenost… Iako je to ponekad i mana. Najviše mi nedostaju rodbina i prijatelji”, naglasio je.

Pogledajte novi videospot za pjesmu fra Šimuna Ćorića

Fra Šimun Šito Ćorić, franjevac, glazbenik, pisac i profesor psihologije, za adventsko vrijeme u nakladi Glasa koncila objavio je novi album “VREMENA OVA SAD SU DRUGA – Poetsko-glazbene meditacije”. Album sadrži deset novih skladbi, među kojima je i pjesma “Adventska – Gospodinu pripravite put”, snimljena i kao videospot. Tekst i glazbu potpisuje fra Šimun Ćorić, […]

O povratku u domovinu, priznaje, ne razmišlja…

“Trenutačno ne jer sam jako vezan uz svoju obitelj koja je ovdje. Ali nikad se ne zna”, zaključio je naš sugovornik, čiju novu pjesmu “Samo ti” poslušajte u nastavku…