Službeno

Tomislav Žigmanov izabran za ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata

3. prosinca 2021. u 21:26

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji

Profesor filozofije Tomislav Žigmanov imenovan je ravnateljem Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata na razdoblje od četiri godine.

Izabrani novi članovi Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH

Na prijedlog Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Vlada Republike Hrvatske imenovala je nove članove Savjeta Vlade Republike Hrvatske izvan domovine na sljedeći mandat od četiri godine. Članovi Savjeta su predstavnici udruga, organizacija i institucija Hrvata izvan Republike Hrvatske, osobe uvažene u sredini u kojoj žive, angažirane na očuvanju i jačanju hrvatskog identiteta svojih […]

Na javni natječaj pravodobno su pristigle dvije prijave: Tomislava Žigmanova i Zvonimira Perušića. Razgovor s kandidatima obavljen je tijekom VII. sjednice Upravnog odbora. Sjednici je prisustvovala i profesorica hrvatskog jezika Mirjana Crnković Horvat koja je dala svoje mišljenje o tome kako kandidati vladaju hrvatskim jezikom.

Nakon obavljenog razgovora Upravni odbor jednoglasno je donio Odluku o usvojenom obrazloženom prijedlogu liste kandidata za izbor ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Kao prvi na listi predložen je Tomislav Žigmanov. Hrvatsko nacionalno vijeće dalo je pozitivno mišljenje na Odluku Upravnog odbora Zavoda.

Nakon pregleda svih dokumenata, nadležno Pokrajinsko tajništvo uputilo je prijedlog Pokrajinskoj vladi za imenovanje Tomislava Žigmanova za ravnatelja Zavoda za naredno mandatno razdoblje. Pokrajinska vlada je ovaj prijedlog prihvatila i na sjednici održanoj 1. prosinca 2021. godine donijela Rješenje kojim se Tomislav Žigmanov imenuje za ravnatelja.

Žigmanov i Čeliković ukazali na probleme u Vojvodini

Okrugli stol “Jezik i identitet“ održan je u subotu u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Osijek. Događaj je organiziran u okviru izbornoga kolegija „Jezik i identitet u odgoju i obrazovanju“ sveučilišnoga poslijediplomskoga doktorskog studija „Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja“, a u okviru projekta Lingvistička istraživanja hrvatskih narodnih govora u Vojvodini s naglaskom na […]

Po primitku ovog Rješenja proces izbora ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata uspješno je okončan i od 1. prosinca 2021. godine Tomislav Žigmanov je započeo novi četverogodišnji mandat na mjestu ravnatelja Zavoda.